*Nettavisen* Økonomi.

Tidenes beste fra Sparebank1

Foto: Terje Heiestad

Solid inntekstøkning ga tidenes beste halvår i sparebankkonsernet.

07.08.06 09:36

Les NA24 på mobil

SpareBank 1 Gruppens resultat før skatt i første halvår i år ble på 355,3 millioner kroner, en økning på 39,4 prosent fra samme periode i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Inntektsveksten i halvåret var på 17,8 prosent i forhold til samme periode i 2005. Det er bedre enn ventet fra sparebankkonsernet.

Resultatet i første halvår preges spesielt av resultatforbedring for ODIN Forvaltning, SpareBank 1 Livsforsikring og First Securities.

- Vi har tidligere ment at resultatutviklingen for 2006 ikke vil bli like god som i 2005. Etter en inntekstvekst på 17,8 prosent i første halvår, og et resultat før skatt som ligger 100 millioner kroner foran fjoråret, er det grunn til å revidere dette synet, sier adm. direktør Gunn Wærsted i en pressemelding.

- Det gode resultatet skyldes fremgang innenfor alle forretningsområder. Inntektsveksten, sammen med den gode resultatutviklingen, viser at ambisjonene om lønnsom vekst oppfylles, skriver konsernet.

SpareBank 1 Gruppen AS er morselskap i et finanskonsern, som eier 100 prosent av SpareBank 1 Livsforsikring, SpareBank 1 Skadeforsikring, SpareBank 1 Fondsforsikring, Bank 1 Oslo, ODIN Forvaltning og SpareBank 1 Medlemskort, samt 24,5 prosent i First Securities og 19,9 prosent i SpareBank 1 Bilplan. I alliansen inngår også EiendomsMegler 1-kjeden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.