NA24.no

Tidenes beste resultat

Advokatfirma Wikborg Rein leverer sitt beste resultat noensinne.

- Dette er det beste resultatet vi noen gang har levert. Det har vært utrolig lange dager, sier ledende partner Per Magne Ristvedt i advokatfirmaet Wikborg Rein til NA24.

NA24 - din næringslivsavis


Sterk økning
Wikborg Rein hadde 430,6 millioner kroner i salærinntekter i fjor. Det er en oppgang på 16,8 prosent fra året før da omsetningen ble 369 millioner kroner.

- Vi har oppdrag inn de fleste sektorer innen de fleste sektorer som shipping, offshore og corporate, sier Ristvedt, og legger til at økningen favner bredt.

Driftsresultatet endte på 227,8 millioner kroner som er opp 32,3 prosent fra 2005 da det endte på 172,2 millioner kroner.

- Bank og finans var også spesielt sterkt i fjor, sier han, og sier store deler av inntektene kom fra den sektoren. Resultatet før skatt ble 225,7 millioner kroner.

LES OGSÅ: Sort kappe og gullbukser

Utenlandssatsingen
Rundt ti prosent av omsetningen kommer fra utenlandssatsningen til advokatfirmaet. Det gir i overkant av 43 millioner kroner i kassen fra utenlandsoppdragene.

- Det har vært gode tider for vår utenlandssatsning, og vi er det eneste advokatselskapet med en slik satsning, sier Wikborg-sjefen.

Selskapet har kontorer i London, Singapore, Kobe i Japan og Shanghai i Kina.

Ristvedt var selv stasjonert tre år ved advokatfilialen i Kobe i Japan, hvor han ledet virksomheten. Han fungerte også som norsk generalkonsul for Kobe / Osaka.

61 partnere
Wikborg Rein er også partnerstyrt og har totalt 61 partnere. Ristvedt ønsker ikke snakke om kundene som selskapet har hatt oppdrag for i fjor, men røper at det har hatt et team gående på fem personer i den såkalte Snøhvit-saken i Stavanger.

- Den startet I september I fjor og vil nok gå ut året, og dette er prosjekter som er krevende, sier han.

Selskapet har på lik linje med Thommessen, som NA24 skrev om mandag, vært involvert i rundt halvparten av alle børsnoteringene i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere