NA24.no

Tidenes datatyveri

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Amerikanske TJX har avslørt det som antakelig er verdens hittil største datatyveri.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Detaljistkjeden har blitt utsatt for et angrep av hackere. Disse har kommet seg inn på systemet og har klart å få kredittkortinformasjonen til minst 45,7 millioner mennesker, ifølge Washington Post.

NA24 - din næringslivsavis

TJX, som eier rundt 2.500 butikker, sier at rundt tre fjerdedeler av kortene enten hadde utløpt på dato når tyveriet foregikk, eller at data fra magnetfeltet hadde blitt holdt skjult.

Vet lite
Men selv om dette kan berolige en del er allikevel kortinformasjonen til flere millioner mennesker på ville veier. Selskapet vet lite om hele omfanget av hackerangrepet, delvis fordi tyvene kom seg inn i selskapets system.

- Det er mye informasjon vi ikke har, og som kanskje aldri kommer frem, som har gjort denne etterforskningen så arbeidsom, sier Sherry Lang, talskvinne for TJX, ifølge Washington Post.

Datasystemene skal første gang ha blitt angrepet av hackerne i juli 2005, men selskapet fant ikke selv ut av dette før for tre måneder siden. De tror også at systemene igjen har blitt angrepet senere i 2005, fra midten av mai 2006 og til midten av januar 2007.

Massetyveri
Foruten kredittkortinformasjonen skal annen informasjon som førerkortinformasjon ha blitt stjålet fra 455.000 kunder. Disse er kunder som har levert varer uten kvitteringer.

Selskapet aner ikke hvem de skyldige er, men poltiet arresterte i forrige uke seks personer i Florida. Disse skal ha benyttet seg av kredittkortinformasjon som er stjålet fra TJX.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere