NA24.no

Tidenes dyreste jakthytte er solgt

Foto: NTB Scanpix
Sist oppdatert:

(DT.no): En jakthytte på Hardangervidda hadde en prisantydning på 20 millioner kroner. Etter fem dagers budkrig var prisen oppe i 32,5 millioner kroner.

- Den var attraktiv. Det var den, sier eiendomsmegler Christian Haatuft til Dagens Næringsliv.

For den nette sum av drøye 32,5 millioner kroner får budvinneren en unik jakthytte med 22.000 mål rypeterreng og tre fiskevann med på kjøpet.

- Det at den gikk såpass raskt, skyldes at den har en totalrestaurert bygningsmasse, unik beliggenhet inne på Hardangervidda og nærhet til Geilo med alle fasciliteter der. Det kan gå åtte-ti år til det dukker opp noe tilsvarende i markedet, påpeker megleren.

Må gå til hytta
Trodde du at kjøperen kunne parkere helt inne ved hytteveggen og nærmest gå i tøflene inn i herligheten, tar du feil. Det er nemlig ikke vei helt fram. Derfor må du ta bena fatt det siste stykket inn til hytta, som ligger en halvtimes gåtur fra turisthytta Tuva.

Om vinteren er det heller ikke brøytet. Da må det snøscooter, ski eller truger til for å nå målet; Breivassbu på Hardangervidda.

Finanskjendiser
En rekke finanskjendiser skal ha vært blant interessentene til den 130 kvadratmeter store hytta.

- Det var en liste med mange spennende navn, bekrefter megleren.

Aldri tidligere er det solgt en dyrere hytte i den norske fjellheimen. Likevel tok det kun fem dager fra eiendommen lå ute for salg, til den hadde skiftet eier.

- Et lite stykke Norge
Selv mener eiendomsmegleren at den eksklusive jakthytta ikke er overpriset, selv om den gikk hele 12,5 millioner over prisantydning.

- Du kjøper et lite stykke Norge. Det er en fantastisk eiendom til en meget bra pris, konstaterer Christian Haatuft. Han mener det ville ha kostet minst ti millioner kroner å bygge en tilsvarende hytte med samme standard.

Les flere saker i Drammens Tidene her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere