NA24.no

Tidenes kjendisur til salgs

ETTERTRAKTET: Gullklokken fra 1960-tallet har tilhørt både John F. Kennedy og Ari Onassis. Det gjør den meget attraktiv for samlere.
ETTERTRAKTET: Gullklokken fra 1960-tallet har tilhørt både John F. Kennedy og Ari Onassis. Det gjør den meget attraktiv for samlere. (Antiquorum)
Sist oppdatert:
Sjekk den celebre eierhistorikken!

(LXUS.no) Ekspertene spår budkrig når denne gullklokken av merket Nastrix fra 1960-tallet går under hammeren hos auksjonshuset Antiquorum i mars. Det unike uret tilhørte nemlig USAs tidligere president John F. Kennedy og var hans faste følgesvenn på hans daglige svømmeturer.

Men det celebre eierskapet slutter ikke der. Etter at JFK ble skutt og hans enkefru Jackie giftet seg med den greske shippingmagnaten Ari Onassis, ga hun klokken videre til ham.

Fru Kennedy Onassis fikk i den anledning inngravert bokstavene "FALJ" på uret, som stod for "For Ari, Love Jackie".

Vennskapsgave

Armbåndsuret var opprinnelig en gave til Kennedy fra det prominente sosietetsparet Evangeline og David Bruce fra Washington. Paret skal ha vært avgjørende for at Kennedys valgkamp ble en suksess, og David Bruce ble senere belønnet for sin innsats med en ambassadørpost i London.

LES OGSÅ:

Hvorfor er denne klokken så genial?

Et ekthetsbevis signert av JFKs personlige sekretær Evelyn Lincoln følger med klokken. Det er ventet at gulluret med skinnremmer vil gå for mellom 1,05 og 1,75 millioner kroner.

Har du et tips til LXUS? Send det hit!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere