Tidenes våteste i Nord-Trøndelag

Deler av Nord-Trøndelag har opplevd tidenes våteste døgn. - Det renner inn med meldinger, sier politiet.

31.01.06 13:06

Geir Ove Heir ved Nord-Trøndelag politidistrikt har hektiske timer på jobb. 22 veier er stengt og ni personer er evakuert i distriktet.

- Det renner bokstavelig talt inn meldinger om stort og smått her hele tiden. Vi fikk akkurat nå inn melding om ras i Verdal og i tillegg er E 14 stengt på to steder, forteller Heir til TV 2 Nettavisen.

Politiet i Nord-Trøndelag har også fått enkelte interne problemer på grunn av vannmengdene.

- Vi har en mann som er isolert og ikke kommer seg på jobb. Men vi har et godt samarbeid med de lokale lensmannskontorene, sier Heir.

Ifølge Heir er flere broer i Flatanger stengt i tillegg til at flere gårder er evakuert.

Rekorder
Den kraftige nedbøren har gitt nedbørsrekorder en rekke steder i Trøndelag, melder adressa.no.

Både Hegra (87,4 millimeter), Overhalla (82,8), Namdalseid (81,9) og Verdal (67,9) har satt ny døgnrekord uansett måned, mens Trondheim har opplevd sitt våteste januardøgn på 74 år.

Ekstremregnet over Trøndelag det siste døgnet har ført til en flom av nedbørsrekorder.

Evakuert
Trondheim med 48,0 millimeter har registrert sin største januarnedbør siden 28. januar 1932. Da falt det 50,6 millimeter nedbør.

I Steinkjer er ni personer evakuert etter at Steinkjerelva gikk over sine bredder i natt, melder nrk.no. Det er svært stor vannføring i en rekke vassdrag. Gårsdagens varsel om inntil 50-års flom enkelte steder gjelder fortsatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.