NA24.no

Tidlig fest på børsen

Sist oppdatert:
Optimismen råder på Oslo Børs. Sjekk dagens oppgang.

Fredag utvikler seg til å bli en sterk dag på Oslo Børs. Hovedindeksen stiger 1,10 prosent til 469,93 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Solide resultater og ny styrke i oljeprisen gir grobunn til den rådende optimismen. Kina-effekten som tynget børsene torsdag er glemt og markedet fokuserer nå på mer selskapsspesifikke nyheter.

Følg børsen her

Kjøresesongen
Oljemarkedet spekulerer i at råoljeetterspørselen vil stige når raffineriene øker bensinproduksjonen rett i forkant av kjøresesongen er i gang i USA. Kjøresesongen innledes i begynnelsen av mai og varer gjennom hele sommeren.

Normalt får fenomenet amerikanerne kaller ”driving-season”, mye oppmerksomhet i markedet. Bensinpriser og lagre blir fulgt med argusøyne. Fredag ettermiddag omsettes kontraktene på et fat nordsjøolje for 66,34 dollar i London.

Selv om oljeprisen har holdt seg stabilt den siste uken samtidig som dollaren ligget fast rett under 6 kroner har oljeselskapene falt tilbake. Fredag er det duket for en oppgang igjen. Statoil løftes 1,52 prosent til 166,50 kroner. Norsk Hydro følger opp med en oppgang på 1,24 prosent til 203,50 kroner.

Spekulasjoner i rigg
Spekulasjoner i den indiske næringslivsavisen på nett, NDTV Profit.com, skal flere indiske olje- og offshoreselskaper sikle på Awilco Offshore. Blant annet skal det indiske rederiet Essar Shipping samt det halvoffentlige indiske oljeselskapet Reliance være interessert i det norske riggselskapet.

Inderne skal være villige til å bla opp rundt 3 milliarder dollar, eller omkring 18 milliarder kroner. Awilco selv avviser overfor NA24 at de er involvert i noen salgsprosesser av selskapet. Markedet sender aksjekursen opp 4,86 prosent til 69 kroner.

På toppen av vinnerlisten er Comrod. Aksjen stiger 9,40 prosent til 16,30 kroner.

Det internasjonale meglerhuset Goldman Sachs har startet dekning av seismikkselskapet Reservoir Exploration Technology. I en fersk analyse har de en kjøpsanbefaling på selskapet, melder Dow Jones Newswire. Aksjen klatrer 8,85 prosent til 70,75 kroner.

Yara i skuddet
IT-selskapet Ignis stiger på kjøpsinteresse fra meglerhusene Sparebanken Nord-Norge og First Securities. Aksjen blir løftet 6,33 prosent til 0,84 kroner og selskapet skal legge frem sitt resultat for første kvartal mandag.

Yara og Tandberg er blant de som har lagt frem sine tall for de siste tre månedene. Yara klarer ikke helt innfri det analytikerne hadde ventet. Gjødselselskapet viser likevel en solid forbedring og leverer ikke langt unna forventningene. Optimistiske fremtidsutsikter og inntreden i det viktige indiske markedet sender aksjekursen opp 2,40 prosent til 170,50 kroner. Tandberg faller 3,37 prosent til 129 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere