*Nettavisen* Økonomi.

Tidlig jul for netthandlerne

Det ble en rolig desember for private investorer. - De hadde tjent nok i år, så de tok tidlig juleferie, tror Nordnet-sjefen.

Handelen hos de tre aktørene som driver med ren Internetthandel på det norske markedet, Nordnet, NetFonds og Skandiabanken, endte på 228.015 transaksjoner i desember.

NA24 - din næringslivsavis

Handelsvolumet endte på 22,3 milliarder kroner. Til sammenligning var antall transaksjoner i november 281.349 og volumet på 22,3 milliarder kroner.

- Overraskende rolig
- Det var overraskende rolig på Oslo Børs blant privatpersoner i desember sammenlignet med både november og desember 2005. Nedgangen kan forklares med at det var færre handelsdager i desember sammenlignet med november og foregående desember. Det kan også skyldes at privatinvestorer kan ha tatt tidlig ferie siden mange allerede har tjent gode penger på oppgangen på Oslo Børs, sier daglig leder Lars Thorstensen i Nordnet Norge i en melding.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sammenlignet med desember i fjor er nedgangen i antall transaksjoner 14 prosent, og nedgangen i volum 4,3 prosent. I desember 2005 var sammenlignbare tall 265.046 transaksjoner og 23,3 milliarder kroner i volum.

17,19 prosent
Internettmeglerne stod for 17,19 prosent av antall transaksjoner og 5,41 prosent av volumet på Oslo Børs i desember. Nordnet var største megler på Oslo Børs i desember med en markedsandel på 10,91 prosent målt i antall transaksjoner.

DNO og Pan Fish mest pop
DNO og Pan Fish var de mest populære enkeltaksjene i desember med henholdsvis 24.463 og 17.789 transaksjoner. De ti mest populære aksjene i desember blant privatinvestorer var DNO, Pan Fish, CanArgo, Statoil, Norsk Hydro, Fast Search & Transfer, Int. Gold Exploration, Golden Ocean Group, Petroleum Geo-Services og Blom.

Kilde: Nordnet, Oslo Børs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag