*Nettavisen* Økonomi.

Tidligere Fredriksen-megler tiltalt for å ha unndratt nesten en halv milliard fra beskatning

Økokrim har tatt ut tiltale mot mannen i 60-årene de mener har unndratt 136 millioner kroner i inntekt og en formue på 348 millioner kroner fra beskatning.

21.12.15 16:27

Det går frem av en pressemelding fra Økokrim mandag morgen.

Overfor VG/E24 bekrefter politiadvokat Elisabeth Frankrig at Stein Harald Schie siden en anmeldelse fra skattemyndighetene i 2013 vært under etterforskning for skatteunndragelse.

Schie er kjent i det norske finansmiljøet, blant annet som tidligere riggmegler for John Fredriksen.

«Det er skadelig for mulighetene til å opprettholde det norske velferdssystemet når store inntekter og formuer unndras fra beskatning. Fordi det norske systemet med selvangivelse er basert på tillit, er det nødvendig å påtale alvorlige brudd på dette tillitsforholdet», skriver Økokrim i meldingen.

Frankrig opplyser at den tiltalte mannen i 60-årene har ment seg bosatt på Kypros - og ikke i Norge - og derfor ikke har opplyst om sine inntekter og formuesforhold.

- Tiltalen er feilslått. Min klient er bosatt i utlandet og har ikke skatteplikt for annet enn formue i Norge, som er betalt, sier hans forsvarer Nicolai V. Skjerdal i advokatfirmaet Hjort til Dagens Næringsliv.

Skattemyndighetene er derimot av en annen oppfatning, og av den grunn har Økokrim etterforsket forholdet. Inntekten på 136 millioner kroner og formuen på 348 millioner er beregnet for årene fra 2005 til 2013.

– Dette er en av flere saker Økokrim arbeider med, sier Frankrig til NTB.

Saken skal opp for Drammen tingrett, men er foreløpig ikke berammet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.