*Nettavisen* Økonomi.

Tidligere Frp-topp hardt ut mot Frp-statsråd

FORBANNA: Administrerende direktør Norges lastebileier- forbund Geir Mo frontet demonstrasjonen utenfor for Stortinget fredag. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Frps tidligere generalsekretær Geir A. Mo er blitt lastebilgeneral og refser nå Frp-statsråd Ketil Solvik-Olsen.

– Vi er forbanna nå, litt lei. Uten lastebilen stopper Norge, sa Mo da lastebileierne fredag protesterte foran Stortinget mot det de mener er politisk bombrikke-somling.

– Bombrikke-somlingen fører til stor urettferdighet i transportmarkedet fordi mange utenlandske transportører gir blaffen i å betale bøter, gebyrer og bomavgifter, sier Mo, som i dag er administrerende direktør i Norges Lastebileier-Forbund (NLF).

Forhåndsbetalt brikke

Mo viser til at det ikke er noe problem for en østeuropeisk useriøs transportør som dropper bompengene, å utføre et transportoppdrag atskillig billigere enn det norske transportører kan tilby. NLF vil ha innført obligatorisk forhåndsbetalt bombrikke for all tungtransport på norske veier.

– Jeg forstår godt at Mo er utålmodig, men jeg synes han er unødvendig aggressiv, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Han sier at regjeringen nå jobber med en forskrift som vil gå i statsråd om et par uker. Fra 1. januar neste år blir det gjennomført nye tiltak der utenlandske vogntog må ha bombrikke for å kjøre på norske veier. Kontrollen blir intensivert, og de som blir tatt uten å betale bomavgift, må betale det de skylder i tillegg til et gebyr på 8.000 kroner.

– Vi tror det vil føre til at useriøse aktører ikke vil ta oppdrag i Norge, sier Solvik-Olsen til NTB.

Krav siden 2008

Ikke godt nok, mener Mo.

– Det er veldig bra at regjeringen vil intensivere kontrollen, men vi vet jo at kapasiteten ikke er til stede for å få til en effektiv kontroll. Det eneste som vil virke, er en forhåndsbetalt brikke, gjentar Mo.

Den tidligere mangeårige generalsekretæren i Frp har ingen problemer med å gå ut mot en Frp-statsråd.

– Jeg blander ikke partipolitikk eller det jeg holdt på med før inn i dette. NLF har krevd forhåndsbetalt bombrikke siden 2008. Det er i hovedsak den forrige regjeringen som har syndet. Denne regjeringen har gjort mye bra etter at den kom til makten, men det er nå slaget står og nå reglene fastsettes. Da må vi si ifra uansett hvem som sitter i regjeringen, sier Mo til NTB. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag