*Nettavisen* Økonomi.

Tidligere Norsk Gjenvinning-ansatt dømt for korrupsjon

Illustrasjonsfoto: Tønsberg Tingrett

Illustrasjonsfoto: Tønsberg Tingrett Foto: Trond Reidar Teigen (NTB scanpix)

En 39 år gammel tidligere salgssjef i Norsk Gjenvinning er i Tønsberg tingrett dømt til ett års fengsel for korrupsjon.

Han har tilstått å ha mottatt bestikkelser, men anker straffutmålingen.

– Dommen er anket. Min klient synes straffutmålingen er for streng. Utover det ønsker vi ikke å kommentere dommen, sier forsvarer Christofer Arnø til Dagens Næringsliv.

Den tidligere salgssjefen i Norsk Gjenvinning ble pågrepet i juni i fjor. Han tilsto å ha mottatt bestikkelser fra et belgisk selskap som var mottaker av plast fra Norsk Gjenvinning Plast, datterselskapet der den tidligere salgssjefen var ansatt.

Ifølge sin egen rettsforklaring fikk 39-åringen pengene som «en form for» kickback for at det belgiske selskapet «skulle bli prioritert» ved oppkjøp av plast. I tilståelsesdommen fra tingretten peker retten på flere skjerpende omstendigheter, blant annet at 370.000 kroner ble utbetalt i løpet av en nimånedersperiode, og at 39-åringen forsøkte å skjule korrupsjonen.

Pengene ble mottatt kontant, gjennom konas bankkontoer og en konto i Sveits, og skal også ha blitt forsøkt skjult via en kjenning i Litauen, ifølge dommen. Dommen slår fast at 39-åringen viste «fast forbrytersk forsett».

Øvre strafferamme for grov korrupsjon er ti års fengsel. Det gis strafferabatt i tilståelsessaker. Økokrim er likevel fornøyd, opplyser politiadvokat Helene Bærug Hansen i Økokrim.

Ytterligere en person var siktet for bedrageri, men saken mot vedkommende ble henlagt underveis i etterforskningen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.