*Nettavisen* Økonomi.

Tidligere styreleder i strupen på Traaseth

Anita Krohn Traaseth beskyldes for å skape konflikter, splid og konfrontasjoner av avtroppende styreleder i Innovasjon Norge. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Tidligere styreleder Per Otto Dyb i Innovasjon Norge, beskylder Anita Krohn Traaseth for å skape konflikter, splid og konfrontasjoner.

13.03.18 10:29

I eposten der han meddeler om sin fratredelse går han til angrep på både administrerende direktør Anita Krohn Traaseth og næringsdepartementet:

«Styret har på nært hold opplevd hvordan daglig leder skaper konfrontasjoner og splid», skriver han blant annet i eposten som Dagens Næringsliv har fått innsyn i.

Dyb innleder med å skrive at forholdet til administrerende direktør Anita Krohn Traaseth har vært tema i to styreperioder.

LES OGSÅ: Anita Krohn Traaseth leverer tidenes beste resultat

«Departementet som i flere tidligere møter, senest i januar i år, har sagt at forholdet til AD er helt og holdent styrets ansvar, har nå snudd. Nå vil de overstyre styret. Dette er en utidig innblanding i styrets arbeid og ikke i tråd med anerkjente prinsipper for god eierstyring», skriver Dyb i brevet.

«AD» er administrerende direktør Anita Krohn Traaseth.

«Jeg reagerer på at departementet mener de er bedre skikket enn styret til å vurdere forholdet til daglig leder. Jeg opplever at departementet signaliserer mistillit til styrets evne til å vurdere denne saken og de facto setter styret under administrasjon», skriver han.

Verken Anita Krohn Traaseth eller Næringsdepartementet har besvart henvendelsene fra Dagens Næringsliv om saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag