NA24.no

Til sak mot Reitan

Sist oppdatert:
Opprøret mot Reitan sprer seg til Danmark.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Rettslige skritt mot Reitan-gruppen vurderes også i Danmark, ifølge Aftenposten.

NA24 - din næringslivsavis

Nå forbereder 60 7-Elevenkiosker seg til rettssak.

Den danske advokaten Helge Busk har fått i oppdrag fra 61 franchisetagere å vurdere om problemene for 7-eleven-franchisetagerne i Norge også gjelder i Danmark.

Dårlig stemning
- Mange franchisetagere har ikke mulighet til å være den kjøpmannen de ønsker å være. Blant annet er det mange spørsmål knyttet til problemet rundt svinn, der forhandlerne ikke får dokumentasjon fra Reitan, sier Busk.

Allerede nå tegner han et bilde av dårlig stemning, utrygge ansatte og et sterkt behov for å rydde opp i kontraktene. Men han vil ikke bestemme seg om rettssak er veien å gå før om noen uker.

Busk kjenner til problemene fra Norge knyttet til blant annet markedsinntekter og svinn, og det finnes mange likhetstrekk mellom hvordan kjøpmennene behandles. Han mener at EDB-systemet de har i 7-Eleven er for dårlig, og at det ikke klarer å telle varene skikkelig.

Overrasket
- Dette kommer helt overraskende på meg. Men når det gjelder datasystemet, så er det på mange punkter ikke så bra som man forventer i 2008. Også kampanjer er tungt å jobbe med, sier administrerende direktør Jasper Østergaard i Reitan Servicehandel Danmark, til kritikken fra de danske kioskdriverne.

Ikke lov å snakke med pressen
De danske franchisetagerne er vanskelig å få i tale. De har nemlig også måttet skrive under på at de ikke snakker med pressen uten at dette er klarert med administrasjonen på forhånd.

Busk opplyser at Reitan krever en bot på 50.000 kroner hver gang en slik overtredelse finner sted.

Dette skaper frykt blant franchisetagerne, og Busk mener dette viser hvor tett Reitan styrer.

Østergaard forsvarer seg med at paragrafen er tatt ut av de nye kontraktene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere