*Nettavisen* Økonomi.

Til topps på eksklusiv liste

Knut Smith-Eriksen leder transaksjonsrådgivningen i Schjødt.

Knut Smith-Eriksen leder transaksjonsrådgivningen i Schjødt.

Advokatfirmaet Schjødt troner igjen øverst.

Advokatfirmaet Schjødt er så langt i år det firmaet i Norge med flest transaksjoner innenfor fusjoner og oppkjøp, såkalt M&A (merger & acquisitions.

MergerMarket, verdens ledende transaksjonsdatabase, publiserer hvert kvartal en global oversikt over advokattjenester i transaksjonsmarkedet for fusjoner og oppkjøp.

Flest avtaler
Denne viser at Schjødt har flere M&A-transaksjoner enn noe annet firma, en posisjon de har hatt hvert år siden 2010.

- Vi har lenge vært ledende innen olje og gass og private equity og i de senere år har vi også jevnt og trutt tatt markedsandeler i segmentet store børsnoterte konsern og andre industrielle aktører. Vi mener vi nå har vist at vi har landets sterkeste M&A gruppe. Vi har vært involvert i en rekke av de største og mest komplekse M&A transaksjonene i år – eksempler er Visma-transaksjonen, spillet om Cermaq og salget av Frank Mohn AS til Alpha Laval, sier Knut Smith-Eriksen, leder for transaksjonsrådgivning i Schjødt.

Klikk på bildet for å forstørre.


På de neste plassene kommer Wiersholm og Thommessen, dvs samme rekkefølge som i 2013.

Omsatte for mest
Advokatkontoret topper også statistikken over underliggende transaksjonsverdi og har hittil i år vært rådgiver for transaksjoner med en verdi på over ni milliarder dollar.

Klikk på bildet for å forstørre.

Thommessen og BAHR er de andre på pallen mens utlendingene White & Case og Linklaters inntar fjerde og sjette plass.

ABG Sundal Collier, PwC og Pareto topper statistikken på deal count for meglerhus mens utlendingene dominerer på transaksjonsverdi med Morgan Stanley, Deutsche Bank, Goldmann Sachs og SEB alle foran den første norske aktøren på listen, ABG Sundal Collier

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.