NA24.no

Tilbake i kampen om Norge

Sist oppdatert:
Comeback for Eurofighter i kampen om å selge jagerfly til det norske forsvaret.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Nyttårsaften ba Eurofighter om et møte for å diskutere sin posisjon, og at de gjerne vil ha Eurofighter med i konkurransen. Forsvaret var også interessert i et slikt møte. Derfor kom Eurofighters representanter til Oslo torsdag, skriver NRK fredag.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi ønsker å finne ut hva som er Eurofighters egentlige posisjon og vil gjerne ha selskapet med i konkurransen, så var også vi interessert i et slikt møte, sier prosjektleder i Forsvaret Pål Bjørseth til NRK.

Trakk seg før jul
Like før jul fikk norske myndigheter beskjed om at Eurofighter la sin deltakelse i jagerflykonkurransen på is. De trakk seg, og beskyldte myndighetene for å særbehandle den amerikanske konkurrenten Joint Strike Fighter som produserer F-16.

Nå kan det altså se ut som at det ikke blir en ren duell mellom svenske JAS Gripen og amerikanske Joint Strike Fighter likevel.

Millioner frosset
Men møtet handlet ikke bare om nye jagerfly, skriver NRK i dag.

150 millioner kroner, satt av til industrisamarbeid, ble frosset da Eurofighter signaliserte at de var på vei ut. Ifølge Teknisk ukeblad betyr det at et titall norsk eutviklingsprogram kan bli kansellert. Blant disse er tre prosjekter i Kongsberggruppen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere