*Nettavisen* Økonomi.

Tilbyr svindyre lån til rusavhengige

Trinn Kurs- og Kompetansesenter på Fanafjellet i Bergen tilbyr rusavhengige forbrukslån for å finansiere seks ukers opphold til 120.000 kroner. Foto: Google Earth / Faksimile

Rus- og spilleavhengige tilbys forbrukslån for å dekke behandling på private institusjoner.

04.12.14 08:16

En tredel av pasientene som kommer til rusbehandling ved Fanaseteren i Hordaland, låner penger for å betale oppholdet, skriver Bergens Tidende.

Prisen for et seks ukers opphold, pårørendekurs og ettervern er 120.000 kroner.

– Vi ser at finansieringen er et touchy tema, men vi er opptatt av å snakke grundig gjennom dette med pasienten. Det er viktig å være helt åpen om hvor mye det koster, sier daglig leder Anita Sørnes.

Den private institusjonen behandler alle typer avhengighet, som for eksempel rus, spill og mat.

Sjefsterapeut og addiktolog Ove Andre Remme understreker at mange av pasientene bruker store summer på avhengigheten sin hver måned.

– Utgiftene til behandlingsoppholdet er ofte lavere enn det de bruker på for eksempel rus. Dermed vil det lønne seg på sikt, hvis pasienten blir rusfri, sier han.

Administrerende direktør ved Bergensklinikkene Erling Pedersen er kritisk til å tilby rusavhengige forbrukslån til behandling.

– Jeg mener man bør unngå denne type markedsføring eller tilbud om kredittfinansiering hos slike behandlingssteder. Da dette er en særlig sårbar gruppe, mener jeg dette fremstår som ganske uetisk. Vi vet også at mange rusavhengige allerede sliter med gjeld, sier han.

Hva synes du om å tillby forbrukslån, som ofte har en effektiv rente på godt over 20 prosent, til rusavhengige? Si din mening i kommentarfeltet under:Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag