NA24.no

Tilbys 950 millioner

Sist oppdatert:
Staten kom med tilbudet til bøndene fire dager på overtid.

I utgangspunktet skulle statens forhandlingsleder legge frem forslaget til regjeringen på tirsdag. Lørdag ble imidlertid tilbudet presentert, og statens tilbud innebærer at prisøkningen mot forbrukerne blir på under 0,5 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Summen til bøndene er 950 millioner kroner, hvorav 200 millioner kroner er satt av til en ekstraordinær investeringspakke for landbruket i 2009.

Beløpet er imidlertid langt unna bondeorganisasjonenes krav. De krever en økonomisk ramme på 2,2 milliarder kroner.

- Vi skal vurdere dette nøye for å se om det er grunnlag for forhandlinger, men avstanden mellom partene er svært stor, sier leder i Norges Bondelag, Pål Haugstad, i en pressemelding.

Staten vektlegger at de vanskelige økonomiske tidene har gjort det vanskelig å beregne tilbudet. Han peker på at jordbruket i Norge er mindre berørt av krisen enn andre næringer og jordbruket utenlands.

- Statens tilbud balanserer på en god måte viktige hensyn i en krevende økonomisk situasjon, sier statens forhandlingsleder Leif Forsell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere