NA24.no

Tildelt Klassikerprisen

illustratøren Kari Grossmann
illustratøren Kari Grossmann Foto: Grafill
Her er vinnerne av Visuelt 2011.

Prisene deltes ut av Grafill på fredag i forbindelse med Visueltdagene.

-Det beste innen norsk illustrasjon, grafisk design, interaksjonsdesign og Moving Image ble fredag kåret under prisutdelingen Visuelt 2011. Det ble også delt ut en egen Næringslivspris til Nationaltheatret for deres profildesign. Hedersutmerkelsen Klassikerprisen gikk til den folkekjære illustratøren Kari Grossmann skriver Grafill i en melding.

Hedersutmerkelsen
Kari Grossmann fra Oslo er tildelt Klassikerprisen.

- Om noen nålevende illustratør skulle kunne kalles en klassiker, må det være Kari Grossmann. Få har i den grad som henne preget norsk visuell offentlighet. Gjennom tidsskrifter, aviser, tegneserier – og ikke minst et stort antall bøker for barn, har hun de siste 40 årene formidlet en gjenkjennlig og detaljert hverdagsverden med stor sjarm. Hennes produksjon er stor og hun har et Gyldendal-salg på mer enn 300 000 bøker. “Se og si. Ordboka mi”, “Pekeboka mi” og ti bøker i serien “Lillesøster” er kanskje blant de mest kjente . I tillegg kommer et stort antall illustrasjoner til antologier, skolebøker og omslag står det i meldingen.

Utdannet i utlandet
Kari Grossmann tok sin utdannelse som illustratør ved Werkkunstschule Münster i Tyskland hvor hun ble uteksaminert i 1966. Hun etablerte tidlig sin særegne tegnestil, hvor streken er bærende, fargene klare og realismen bare tilsynelatende. Hun har også engasjert seg i foreningslivet, og var en av initiativtagerne til Norsk Illustratørforbund. Senere har hun sittet i diverse utvalg, styrer, og juryer i regi av Grafill.

Tidligere vinnere av Klassikerprisen:
2010 Kai Gjelseth, grafisk designer
2009 Pjotr Sapegin, animatør
2008 Niels Hartmann, illustratør
2007 Svein Skaara, grafisk designer
2006 Fam Ekman, illustratør
2005 Leif Friman Anisdahl og Carl Tørris Christensen, grafiske designere
2004 Finn Graff, illustratør
2003 Bruno Oldani, grafisk designer
2002 Bernard Blatch, illustratør

Nationaltheatret - en klar vinner av Næringslivsprisen
Næringslivsprisen går i år til Nationaltheatret for sin bevisste, langsiktige og helhetlige bruk av design.

Nationaltheatret har sammen med designbyrået Bleed utviklet det prisvinnende designet og juryen berømmer dem for et solid arbeid som har økt synlighet og bidratt til god profilering. Med et gjennomgående visuelt virkemiddel på alt grafisk materiale og nettsidene, framstår Nationaltheatret med den nye logoen og den sterke blå fargen som et attraktiv og dynamisk teater samtidig som det ivaretar det klassiske og tradisjonsrike. Dette har gjort Nationaltheatret mer konkurransedyktige i et marked der det gjelder å være top-of-mind blant alle aktørene som kniver om oppmerksomhet innenfor kultur og underholdning i Oslo skriver de i meldingen.

Årets jury:
Gørill Kvamme, daglig leder, Neue Design Studio
Donatella de Paoli, førsteamanuensis, Handelshøyskolen BI
Morten Throndsen, kreativ leder, Strømme Throndsen Design
Paul Chaffey, administrerende direktør, Abelia

Tidligere vinnere:
Jølstad Begravelsebyrå
Gullsmed Heyerdahl
Halvors Tradisjonsfisk

Se alle vinnerne her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere