NA24.no

Tildelt ny Gjøa-kontrakt

Oljeservicekonsernet Technip har blitt tildelt kontrakten på rørinstallasjonene på Gjøa.

StatoilHydro har tildelt Technip Norge AS kontrakten for fabrikasjon og installasjon av strukturer og sammenkobling av rørsystemene for Gjøa-prosjektet i Nordsjøen.

NA24 - din næringslivsavis

Kontrakten har en verdi i størrelsesorden 500 millioner kroner, og arbeidet vil starte umiddelbart, melder StatoilHydro

Technip er tidligere tildelt kontrakten for fabrikasjon og installasjon av produksjonsrørene på feltet og vil også utføre bemannede undervannsoperasjoner.

Fabrikasjonsarbeidet vil starte i løpet av høsten 2008. Det omfattende installasjonsarbeidet vil pågå gjennom hele 2009-sesongen.

Deler av arbeidet, blant annet installasjon av strukturer, skal utføres med det nye fartøyet Scandi Arctic som leveres ved årsskiftet 2008/2009. Tilkoblinger og klargjøring av rørledninger skal foregå med fartøyene Normand Progress og Fugro Saltire.

– Nå er rundt ti kontrakter for marine operasjoner etablert. Allerede i juli i år starter vi aktivteten på feltet med installasjon av subsea brønnrammer og steindumping. I 2009 vil over 20 fartøy være engasjert i installasjonsaktiviteter på feltet. Med rundt 1000 planlagte fartøysdøgn går vi nå inn i en krevende og spennende periode i Gjøa prosjektet, sier Kjetel Digre, prosjektdirektør for Gjøa i en kommentar.

StatoilHydro er utbyggingsoperatør for Gjøa, mens Gaz de France overtar som operatør når feltet settes i produksjon. Rettighetshaverne i lisensen er Gaz de France (30 prosent), Petoro (30), StatoilHydro (20), Shell (12) og RWE Dea (8).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere