NA24.no

Tillater mobilbruk på fly

Foto: STEFAN ZAKLIN (Scanpix)
Sist oppdatert:
Emirates Airline og Ryan Air først ute.

Fra i sommer vil Emirates Airline tillate bruk av mobiltelefon på flere av sine flygninger til Europa og Asia, deribant til England. Trolig vil også Ryanair, som flyr fra Torp til tolv destinasjoner i Europa, åpne for bruk av mobiltelefon på flere av sine ruter allerede fra juli i år, skriver boarding.no.

British Airways og Virgin Atlantic vurderer også å åpne for mobilbruk på fly i nær fremtid. Det er det nyutviklede systemet AeroMobile, som forhindrer forstyrrelser mellom signaler fra mobiltelefonen og flyet, som gjør selskapene positive til lovendringen.

Det australske flyselskapet Qantas vil samtidig starte en utprøvelse av AeroMobils noe mer avanserte system, BlackBerrys, som i tillegg vil gjøre det mulig å sende e-post fra mobilen.

Fortsatt er det uklart hvor mye det vil koste å ringe fra flyet. Times Online skriver ifølge Boarding.no at minuttprisen vil ligge på 1,80 pund, rundt 20 kroner. Enkelte flyselskap tillater i dag passasjerene å ringe fra selskapenes egne system, der prisen er rundt det femdoble. Flyselskapet Emirates har rundt 7000 opprigninger i måneden fra slike telefoner

Det nye mobilsystemet kan kontrolleres av besetningen, og det er lagt inn en sperre slik maks 28 passasjerer kan bruke mobilen samtidig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere