NA24.no

Tilliten øker i USA

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Sentimentsundersøkelse viser at amerikanerne er mer positive.

Forbrukersentimentet viser ny bedring. Undersøkelsen fra Universitet i Michigan viser at forbrukersentimentet økte til 70,8 poeng mot slutten av juni.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Dette er bedre enn hva den foreløpige målingen viste i midten av juni. Da viste sentimentsundersøkelsen en oppgang til 69 poeng fra 68,7 i mai.

Økonomene ventet ifølge Bloomberg en oppgang til 69,7 poeng.

Undersøkelsen fra Universitet i Michigan viser at delindeksene også er i bedring. Underindeksen som følger den nåværende situasjonen steg til 73,2 poeng fra 67,7 i mai, men havnet under hva den foreløpige målingen viste midt i juni. Da viste undersøkelsen at vurderingen av den nåværende situasjonen lå på 74,5. Forventningsindeksen viser en bedring sammenlignet med den første målingen, og steg til 69,2 poeng fra 65,4 poeng. I mai lå den på 69,4 poeng.

Inflasjonsanslagene de neste 12 månedene ble oppjustert til 3,1 prosent fra 2,8 prosent, mens anslagene til femårs inflasjonen økte fra 2,9 prosent til 3,0 prosent i juni.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere