NA24.no

EU Eurosonen Eurolandene Euroområdet ECB ESB Euro
EU Eurosonen Eurolandene Euroområdet ECB ESB Euro Foto: DOMINIQUE FAGET (Scanpix)

Tilliten på vei opp i eurosonen

Sist oppdatert:
Både bedriftene og forbrukerne ser lysere på situasjonen.

Tilliten i eurosonen tok seg opp på tampen av 2009. Ferske tall fra Europa Kommisjonen viser at den økonomiske sentimentindikatoren ESI steg til 91,3 poeng i desember 2009 fra 88,8 poeng i november.

Ifølge Dow Jones Newswire var oppgangen langt bedre enn forventet, siden estimatene innhentet av nyhetsbyrået tilsa en oppgang til 90,3 poeng.

Det var en bred oppgang i tilliten. For produksjonsbedriftene steg tilliten til minus 16 poeng fra minus 19 poeng i november. Her ventet økonomene en opptur til minus 17 poeng.

Tilliten blant bedriftene innen tjenestesektoren og detaljhandelen steg heholdsvis til minus 3 poeng fra minus 4 poeng og minus 10 fra minus 11 i november.

Forbrukertilliten blant de 16 medlemslandene i eurosonen steg til minus 16 fra minus 17 og dette var på linje med forventningene. Målingene viser at bekymringene for å miste jobbene blir mindre.

Indikatoren som måler forretningsklimaet for produksjonssektoren steg til minus 1,22 i desember fra minus 1,53 i november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere