NA24.no

Investeringsselskapet JMT med adresse Varheihagen 9 i Randaberg (bildet) var eid av Fia Ingebrigtsen og hennes mann Kåre Nilsen. Nilsen er siktet for innsidehandel, sammen med bl.a. Acta-gründer Fred Ingebrigtsen.
Investeringsselskapet JMT med adresse Varheihagen 9 i Randaberg (bildet) var eid av Fia Ingebrigtsen og hennes mann Kåre Nilsen. Nilsen er siktet for innsidehandel, sammen med bl.a. Acta-gründer Fred Ingebrigtsen. Foto: Alf Ove Hansen (NTB Scanpix)

Tiltalt i Acta-saken ba om fengsel i frykt for press

Sist oppdatert:
En av de tiltalte i Acta-saken ba selv om å bli varetektsfengslet for å unngå «press» og «påvirkning» fra medtiltalte.

Han ble pågrepet mandag og har sittet i varetekt siden.

I Gulating lagmannsrett onsdag opplyste Kåre Nilsens advokat, Odd Rune Torstrup, at Nilsen på eget initiativ ba om å bli fengslet med et ønske om å tilstå mer, melder Dagens Næringsliv.

– Vi unngår at bevis forspilles ved at Nilsen sitter i fengsel. De medtiltalte vil ikke ha mulighet til å kontakte ham og eventuelt søke å påvirke hans forklaring, sier Torstrup.

Nilsen, som er tidligere svoger av hovedtiltalte i innsidesaken, Acta-gründer Fred A. Ingebrigtsen, har sittet varetektsfengslet i Stavanger fengsel siden mandag. Det var Torstrup som kontaktet politiet og begjærte ham fengslet.

Nilsen ble i Stavanger tingrett i 2012 dømt til seks års fengsel for medvirkning til markedsmanipulasjon og for medvirkning til to tilfeller av innsidehandel. Under ankesaken tidligere i november erkjente Nilsen straffskyld for uaktsom medvirkning til brudd på meldeplikt og markedsmanipulasjon.

I retten onsdag gikk han enda lenger i sine erkjennelser.

– Nilsen erkjenner nå forsettlig lovbrudd for deler av tiltalen, med andre ord at han har visst hva han gjorde, sier Torstrup til avisen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere