NA24.no

Tiltalte feil mann

Sist oppdatert:
Riksadvokaten tiltalte feil mann. Nå vil 57-åringen ha en halv million i erstatning.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Oslo- mannen ble i første omgang dømt skyldig for en voldtekt i 2002, men anket dommen på tre og et halvt års fengsel, skriver Dagbladet.

NA24 - din næringslivsavis

To og et halvt år etter han ble siktet, ble han i 2005 frifunnet i Borgarting lagmannsrett.

Politiet fortsatte etterforskningen, og fant DNA-spor i en herretruse på stedet. Denne stammet ikke fra 57-åringen, noe som beviser at han er uskyldig.

I mellomtiden ble en annen Oslo- mann (44) dømt til 12 års fengsel for drapet på sin kone. DNA- sporene fra voldtektssaken viste seg å tilhøre denne mannen. I januar i år ble mannen tiltalt for voldtekten. 44-åringen nekter straffskyld.

Advokat Cecilie Nakstad, som fikk 57-åringen frifunnet, representerer ham nå i erstatningssaken. Hun mener kravet er beskjedent i forhold til det mannen har måttet gjennomgå de siste årene.

Nakstad understreker at flere ting burde fått varselklokkene til å ringe hos riksadvokaten. Hun presiserer at beskrivelsen av voldtektsmannen ikke passet utover at han utseendemessig lignet gjerningsmannen. Verken klær, alder, hygiene og karakteristiske kjennetegn som arr kunne tilsi at han var gjerningsmannen. I tillegg deltok 57-åringen i en sjakkturnering en time etter voldtekten i Oslo sentrum.

Det viktigste beviset er likevel DNA-funnet på åstedet, som ikke matcher 57- åringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere