NA24.no

Time Warner over milliarden

Mediegiganten Time Warner økte overskuddet med 5,2 prosent i andre kvartal.

Samtidig som nettinntektene svikter er det kabel-tv som drar opp marginene.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Time Warner, som er verdens største medieselskap, fikk et overskudd i annet kvartal på 1,07 milliarder dollar, mot milliarden i samme kvartal i fjor. Omsetningen beløp seg til 11 milliarder dollar.

Kabel-inntektene kraftig opp
Time Warner økte inntektene fra kabel-tv med 59 prosent, sammenlignet med tilsvarende periode ifjor. Økningen kommer fra kjøpet av deler av virksomheten til Adelphia Communications Inc som Time Warner kjøpte ifjor, skriver Bloomberg.

Økningen i annonseinntekter på nettet er ikke nok til å kompensere for frafallet av abonnementsinntekter i AOL.

Nedgang for HBO
På tross av sterke serier som Sopranos, Six Feet Under og Entourage faller inntektene fra betalingskanalen HBO. Det samme gjør inntektene fra filmstudioene. Det er likevel kabel-tv som er melkekuen i konsernet, av overskuddet på drøye milliarden står kabel-tv for 711 millioner dollar.

Verdens største magasinforlag, Time Inc. bidro også godt til resultatet med et overskudd på 256 millioner dollar i andre kvartal.

Filmdelen bidro med 81 millioner dollar og selskapet viser til at markedsføringskostnadene til Harry Potter, Oceans 13 og Rush Hour 3 har svekket lønnsomheten i annet kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere