NA24.no

BOLIGJAKT: Tina Victoria Nilsen er på jakt til bolig med eget soverom til sønnen Lucas (4).
BOLIGJAKT: Tina Victoria Nilsen er på jakt til bolig med eget soverom til sønnen Lucas (4). Foto: Privat

Tina Victoria (25) og sønnen Lucas har vært på husjakt i syv måneder

Sist oppdatert:
– Ingen vil ha en alenemor

(NORDLYS): Tina Victoria Nilsen (25) har barna Lucas på fire år, og Leah på elleve måneder. Siden oktober i 2014 har hun vært på jakt etter en plass å bo til seg og den lille familien sin i Tromsø. Hun er på jakt etter en leilighet eller et hus hvor hun kan etablere seg fast med barna sine, men ingenting er å oppdrive. Hun opplever at huseiere ikke ønsker å ha henne i hus.

– Jeg har vært på flere visninger, og skrevet henvendelser på flere annonser på Finn.no, men vi klarer ikke å finne noe permanent, sier Tine Victoria til Nordlys.

Stive priser

Siden oktober har hun bodd sammen med en venninne i Tromsø, men hun skulle gjerne sett at hun kunne gi barna noe eget.

– Sønnen min begynner å bli ganske stor, og han vil så gjerne ha eget soverom hvor han kan ha bilene sine. Jeg tror mange ikke ønsker å ha alenemødre i hus, da de har dårlig erfaring.

Men det er ikke bare dette som hindrer henne i å få tak i en leilighet. Prismessig er det ofte langt over det hun har råd til å betale.

– Noe mer enn 8-9.000 kroner har jeg ikke råd til. I tillegg til husleie kommer også strøm, bil, mat og annen husholdning, sier hun.

Må være i Tromsø

Da hun ble fri for bolig i fjor, hadde hun ikke trodd det skulle bli så vanskelig å finne noe nytt.

– Jeg bor på mitt syvende år i Tromsø, og har ikke opplevd at det har vært så vanskelig tidligere. Facebook-innlegget delte jeg for lenge siden, men jeg har ikke fått noen henvendelser etter at det ble lagt ut, sier hun.

Nilsen er egentlig fra Lakselv, og hadde hun hatt mulighet til å dra hjem til Finnmark igjen, ville hun gjort det.

– Jeg har to barn her som jeg ikke kan flytte fra, og som ikke kan flytte fra Tromsø. Vi er låst her, og må finne en plass å bo. Inntil videre må vi bo sammen med min venninne, sier hun.

Les flere saker fra Nordlys her.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere