Tine får importere smør med nedsatt toll

Foto: (Privat)

Oslo (NTB): For å hindre en ny smørkrise fikk Tine før helgen beskjed om at meieriet får lov til å importere smør med nedsatt toll fram til 1. desember.

15.10.12 08:32

Klarsignalet fra Statens landbruksforvaltning ble gitt etter at Tine tidligere forrige uke innså at de i år som i fjor ikke ville klare å levere nok smør til norske forbrukere, skriver Aftenposten.

- I hele år har vi nøye fulgt utviklingen i smørmarkedet. Som signalisert i august kunne det bli aktuelt å forlenge perioden med redusert toll, opplyser meieriet i en e-post til avisen.

Tine har siden krisen i fjor fått økt melkekvotene slik at bøndene kan levere mer melk. De har dessuten kuttet fettet i både hel- og lettmelk. Likevel har det for lengst vært kjent at det ikke har vært nok melkefett til å produsere nok smør.

Tine kontaktet derfor tidligere i år et fransk meieri som har produsert smør etter Tines oppskrift. Smøret har vært i butikkene i noen måneder allerede.

Ifølge Tine gir dette vedtaket norske aktører mulighet til å importere, noe også Tine vil vurdere for å sikre nok smør i det norske markedet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.