NA24.no

Foto: Heidi Schei Lilleås (Nettavisen)

Tine melker markedet

Sist oppdatert:
Dro inn 3 millioner kroner i om dagen på salg av melkeprodukter.

TINEs driftsresultat i første kvartal 2011 ble på solide 261 millioner kroner. Etter at melkekjempen fikk ryddet opp i den famøse Sverige-satsingen i Dipolm-Is, har resultatene til selskapet vokst. Korrigert for en positiv engangseffekt i 2010, økte altså driftsresultatet i perioden med 48 millioner kroner.

Høyere priser
Økte priser for Tines melkebaserte drikker ga en vekst i Tines på 2,7 prosent i første kvartal ut av dagligvare. Likevel var det nedgang i volumet. Totalt viser salget av melkevarer en svakt fallende trend i Norge. For Ost er utviklingen den motsatte.

- Kategorien ost fortsatte den gode utviklingen fra fjoråret med en verdivekst på 3,5 prosent ut av butikk. TINE stod for en vesentlig del av veksten og styrket segmentandelen, skriver konserndirektør kommunikasjon Elisabeth Morthen i en melding.

Det var de store merkene Norvegia, Jarlsberg og Brunostene fra TINE som drev veksten. Lanseringen av Norvegia Fyldig har også fått god mottakelse, opplyser Tine.

Yoghurtsegmentet har hatt en sterk utvikling de senere årene med nye aktører og veksten i første kvartal målt i omsetning ut av butikk, var 13,6 prosent. TINEs verdivekst i perioden var 11,5 prosent, opplyses det.

Tines internasjonale virksomhet hadde et driftsresultat på 4 millioner kroner i første kvartal. Dette var 1 million svakere enn i samme kvartal i fjor. Omsetningen for Meieri Internasjonalt falt med 4 millioner kroner til 418 milloner kroner.

Taper på alt annet
Tines kvartalsresultat viser at meieriselskapet taper på det selskapet kaller «annen virksomhet», som altså er utenfor kjernesatsingen på melkedrikker og ost.

Driftsinntektene for annen virksomhet i første kvartal 2011 var 489 millioner kroner, en reduksjon på 4 millioner kroner sammenlignet med 2010. Justert for salget av iskremvirksomheten i Sverige og Danmark, økte omsetningen med 6 prosent i forhold til første kvartal 2010. Driftsresultatet ble svake minus 35 millioner kroner og er en forbedring på 49 millioner kroner sammenlignet med samme periode i 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere