NA24.no


Økokrim ble denne uken varslet av Tine-direktøren.
Økokrim ble denne uken varslet av Tine-direktøren. Foto: Terje Pedersen (NTB Scanpix)

Tine-topp meldt til Økokrim

Sist oppdatert:
- Ble påspandert 145 middag og 246 runder med drikkevarer.

En selger fra emballasjeprodusenten Tetra Pak skal ha spandert 145 middager og 246 runder med drikkevarer på en Tine-direktør, skriver Dagens Næringsliv.

Tine-direktøren er blitt påspandert middager, lunsjer, spa, gaver og hotellovernattinger i perioden 2011 til 2015.

Økokrim ble denne uken varslet om forholdene.

«Tine er av Dagens Næringsliv blitt gjort oppmerksom på forhold rundt en av Tines leverandørrelasjoner i perioden 2011-2015 som kan være i strid med norsk lov. Dette har medført at selskapet onsdag 15. tok kontakt med Økokrim,» heter det i pressemelding fra meieriselskapet.

- DNs dokumentasjon medførte at Tine straks iverksatte interne undersøkelser. Tine har besluttet å overlate foreløpige funn og dokumentasjon fra undersøkelsen til Økokrim slik at de kan foreta en vurdering av om det har skjedd ulovlige forhold.

- Svært alvorlig

Konsernsjefen ser svært alvorlig på saken:

- Tine ser svært alvorlig på de opplysningene som er fremkommet. Vi ønsker åpenhet rundt saken og vil bistå Økokrim med all tilgjengelig informasjon. Vi vil også gjennomgå rutiner for å sikre at våre etiske retningslinjer blir fulgt, sier Refsholt.

Avviser rollekonflikt

– Da jeg jobbet i Tine SA, hadde jeg omfattende kontakt med større leverandører som del av min jobb. Arbeidet omfattet betydelig reisevirksomhet. Jeg kan ikke se at den kontakten jeg har hatt med Tetra Pak, har vært i konflikt med rollen som innkjøpssjef i Tine SA, svarer Tine-toppen DN.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere