*Nettavisen* Økonomi.

Tingretten avviste Mikel-sak

Oslo tingrett har avvist saken fotballtalentet John Obi Mikel tok ut mot Lyn. Dermed blir det opp til Fifa å avgjøre tvisten.

09.01.06 13:14

- Jeg er veldig glad for det, sier direktør Morgan Andersen i Lyn til TV 2 Nettavisen.

Bakgrunnen for at Mikel gikk til sak mot Lyn, er at han mener klubben hadde forfalsket signaturen hans. På bakgrunn av dette tok han ut sivilt søksmål mot klubben. Oslo tingrett fikk i forrige uke i oppgave å finne ut om saken i det hele tatt skulle opp for retten.

I en kjennelse som kom mandag, ble saken avvist av Oslo tingrett.

- Avgjørelsen i tingretten betyr at saken mot oss nå er avlyst, men vi må se hva advokatene nå gjør med tanke på anke, sier Andersen.

Dermed blir det opp til den internasjonale fotballforbundet Fifa å komme frem til en konklusjon på saken. Dette er i i tråd med Lyns ønsker. Oslo-klubben har hele tiden hevdet at saken hører hjemme i idrettens eget rettsvesen.

Mikel er også dømt til å betale Lyns saksomkostninger på 150.000 kroner. Trolig kommer Mikels advokater til å anke saken.

Farsen rundt den nigerianske 18-åringen har pågått siden våren 2005, da Mikel ble solgt til fra Lyn til Manchester United. Chelsea følte seg snytt for det unge fotballtalentet, og de siste månedene har det vært kjempet en hard kamp om Mikel med mange parter og agenter i bildet.

Mikel og resten av Lyns unge nigerianere forsvant fra Oslo i begynnelsen av desember. Ifølge agent John Shittu har ingen av spillerne gyldig kontrakt med Lyn. Mikel ønsker å spille for Chelsea, og har så langt ikke dukket opp på Manchester Uniteds treninger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag