NA24.no

Tipsene fra årets vinner

Vinneren av NA24 iMarkedets aksjekonkurranse avslører her sin strategi og sine aksjetips.

Vi har snakket med en av fjorårets vinnere som skjuler seg bak kallenavnet «Utmothavet» på vårt diskusjonsforum Traders' Corner . Han vant en av iMarkedets tre konkurranser i 2006. Han lot seg intervjue under forutsetning av at hans egentlige navn ikke fremkommer.

Dette er reglene
«iMarkedets store aksjekonkurranse 2006» gikk ut på å plukke tre aksjer (det var også mulig å shorte aksjer) hver uke gjennom hele året. Best resultat fikk altså «Utmothavet» med en akkumulert avkastning på 119,1 prosent.

«Utmothavet» har jevnt over gjort det veldig bra i konkurransene arrangert av NA24 iMarkedet. I 2005 hadde han faktisk enda bedre avkastning enn i 2006, med 128.2 prosent, men det holdt ikke til mer enn til en tredjeplass. Han havnet på topp 5 i alle tre konkurransene i 2005.

«iMarkedets store aksjekonkurranse 2006» hadde også en «Stockpicker-del», der det ble målt hvor mange aksjer (av de tre valgte) den enkelte deltaker oppnådde mer enn 5 prosents avkastning i løpet av en enkelt uke. Her gikk «occi» av med seieren – med 45 aksjer. «occi» hadde for øvrig nest best avkastning for 2006 med 106,1 prosent.

I «Årets investor-konkurranse» ble avkastningen måned for måned målt. Aksjetipsene ble levert inn før hver måned, og porteføljen kunne bestå av inntil 10 aksjer. Det var også i denne konkurransen anledning til å gå long eller short. Aksjene i porteføljen skulle ha minst 10 prosents vekt og maks 60 prosents vekt. Den akkumulerte avkastningen hver måned ble reinvestert i neste måneds portefølje. Her ble «Veronica» vinneren med en avkastning på 56.19 %.

Strategi
«Utmothavet» har i over 30 år vært aktiv eier i et eget aksjeselskap, men den store interessen for børsnoterte aksjer fikk han først i 1998-1999. Det har vært en innbringende hobby. I tillegg har han holdt på med valutaspekulasjoner i 3 – 4 år, også det på hobbybasis.

Strategien til «Utmothavet» i konkurransene sammenfaller veldig med den strategien han har i det virkelige liv, nemlig å velge selskaper der potensialet er stort og/eller der inntjeningen allerede er bra, og gjerne blir bedre. Han har til enhver tid 10 – 15 selskaper som han vier stor oppmerksomhet. Ukentlig oppdaterer han listen sin, og det skjer stadig utskiftninger. Hans investeringer baseres først og fremst på fundamentale vurderinger, men han ønsker å lære seg mer om teknisk analyse, som er et fint redskap når man skal beregne trender, og gunstige innganger og utganger.

Tips for 2007
«Utmothavet» har stor tro på supply-selskapene ved inngangen til det nye året. Han fremholder at ratene er veldig gode, og kostnadene er lave. Inntjeningen er enorm og investeringene tjenes inn i løpet av få år. Han tror på god avkastning i løpet av året, men frykter at det om noen år kan bli dårligere rater, når alle de nykontraherte supply skipene kommer ut i markedet.

Videre har han tro på IGE (International Gold Exploration) som et godt value case. Selskapet har mange lovende konsesjoner og betydelig oppside. Han viser spesielt til diamantkonsesjonene som alene kan ha en verdi på 8 kroner per aksje.

GGS (Global Geo Services) er en joker som ifølge «Utmothavet» har stort potensiale, men han frykter at aksjen kortsiktig kan falle pga utviklingen i oljeprisen og frykt for hva som kan skje i Iran.

Resultater:

«iMarkedets store aksjekonkurranse» (ukebasert konkurranse)

Stockpicker-delen (antall aksjer som gav minst 5% avkastning på ukebasis)

1. occi: 45 (av maksimalt 156)

2. Bob_Kaare: 41

3. delt mellom Graham Dodd, Siffen og argonaut: 40

Sammenlagt avkastning 2006, ukes-konkurransen:

1 Utmothavet: 119,1 %

2 occi: 106,1 %

3 Graham Dodd: 106,0 %

Årets Investor-konkurranse : (månedsbasert konkurranse)

1. Veronica: 56,19 %

2. njubi: 50,85 %

3. Highlander: 50,73 %

I 2007 har vi ingen «Årets Investor-konkurranse» på grunn av liten interesse i 2006, og oppfordrer isteden deltakerne til å delta i iMarkedets store aksjekonkurranse i 2007 på Traders' Corner. Det vil bli fine premier også for 2007, og nye deltakere kan melde seg på fortløpende! (se konkurranseregler i forumet)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere