Hvert år søker 1.500 kvinnelige økonomistudenter om å bli med i konkurransen til det internasjonale selskapet EY i London. Der skal de løse en caseoppgave i team, og vinneren stikker av med et praktikant-opphold hos prestisjeselskapet.

– Det føles helt uvirkelig, og jeg har enda ikke skjønt det helt. Alt gikk ekstremt fort. Jeg er sikker på at jeg sa masse rart rett etter kåringen, sier Tiril Støle og ler.

Hun er datteren til Svein Støle, som er en av Norges rikeste menn med en nettoformue på 11 milliarder kroner ifølge Kapitals oversikt. Han er mest kjent for å være gründer og sjef i Pareto-gruppen.

Vinneren av case-konkurransen får tittelen «Corporate Finance Women of the Year». Eller på godt norsk: Verdens råeste finanskvinne.

Støle hadde aldri før løst caseoppgaver, men likevel knuste hun konkurransen som kom fra 14 forskjellige land.

Støle begynte i høst på mastergrad i finans ved Norges Handelshøyskole (NHH). Hun innså ikke at seieren var i boks før hun våknet onsdag morgen.

Uforberedt

Det var ikke forberedelsene som gjorde at Støle stakk av med seieren. Snarere tvert imot.

– Suksessoppskriften var kanskje å ikke forberede seg. Jeg fikk casen en uke i forveien, og leste gjennom det. Jeg jobber nok best når jeg ikke er overforberedt. Da blir jeg nervøs, sier Støle.

Hun takker spesielt teamet hun jobbet sammen med. Det var det beste teamet ifølge konkurransens jury, og det var Støle som utgjorde tungen på vektskålen. Og hun kommer gjerne med noen tips til andre deltagere som er sulten på seier.

– Vi var de eneste uten manus da vi presenterte caseoppgaven. Det hjelper på nervøsiteten. Mange av de andre hadde fokus på tall, vekst og profitt. Vi så mer på management og verdiene til selskapet, og hvordan det passet med oppkjøpsbedriften.

Selv om fremgangsmåten var ukonvensjonell, kan det vel trygt slås fast at det funket.

Selv om hun ikke kan skilte med lang fartstid i finansbransjen, fikk hun det inn med morsmelken. Hele oppveksten har Støle-familien diskutert finans rundt middagsbordet.

– Både foreldrene mine og brødrene mine elsker finans. I finans er det en regel om at man skal diversifisere, og det har ikke familien min klart så godt. Hvis det går dårlig i finans, er hele familien ille ute, sier hun og ler.

Fikk aksjer i dåpen

Allerede da dåpsvannet traff hodet, var aksjene på plass for Støle.

– Jeg fikk aksjer i dåpsgave. Jeg meldte meg inn i børsklubben på NHH i høst. Det er meg og 25 gutter. Da jeg begynte med aksjer kunne jeg ikke noe. Men jeg fant et selskap jeg likte. Jeg liker å fordype meg i et selskap innenfor en sektor som gjør det godt, det er spennende, sier Støle til Nettavisen.Økonomi.

– Men hva er drømmen nå da?

– Det er vanskelig å si. Jeg vet bare at jeg har lyst til å jobbe i finans, og jobbe veldig hardt, og fortsette med det når jeg er ferdig med studiene. Det var ikke sånn at da jeg var 10 år hadde meg lyst til å jobbe i finans, da ville jeg bli prinsesse, sier hun.

– Nå kan du vel bli finansprinsesse?

– Haha. Finansprinsesse hadde vært noe, sier hun og humrer.