NA24.no

«Tirsdag 16. desember tapte Russland krigen mot Vesten»

USA og Saudi Arabia står bak kollapsen i Russland som nå ettertrykkelig har tapt mot Vesten i den økonomisk krigen.
USA og Saudi Arabia står bak kollapsen i Russland som nå ettertrykkelig har tapt mot Vesten i den økonomisk krigen. Foto: Alexander Zemlianichenko (Ap)
Sist oppdatert:
USA og Saudi Arabia står bak kollapsen i Russland som nå ettertrykkelig har tapt mot Vesten.

Det mener avisen The Guardian på lederplass onsdag 17. desember.

Sjokkøkningen i styringsrenten mandag mislykkes i å stoppe en rubel i fritt fall, noe som betyr at Russland  befinner seg midt i den perfekte storm der valutakrisen bare er en del.

Russland har utkjempet en økonomisk krig mot Vesten de siste ni månedene, og tirdag 16 desember var dagen Russland tapte, skriver The Guardian.

Les også: - Rubelraset blir Putins kollaps

Les også: Nye sanksjoner mot Russland

Les også: Fullstendig kollaps i valutamarkedet

Vesten har ifølge The Guardian vært full klar over sårbarhetene til den russiske økonomien, med utslitte fabrikker og ensidig avhengighet av energisektoren. Når Vestens sanksjoner mot Russland etter aggresjonen mot Ukraina ikke klarte å stagge Putin, så bestemte USA og Saudi Arabia seg for å straffe Russland gjennom å senke oljeprisene gjennom gulvet. Noe de har lykkes til de grader med.

Det store spørsmålet nå er hvordan Putin reagerer. Dersom han moderer seg i Ukraina har USAs gambling lykkes, dersom det fører til økt russisk aggressivitet og mer krigføring kan seieren vise seg å bli kostbar, mener The Guardian.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere