*Nettavisen* Økonomi.

Tjen fett på angsten

Mangel på råvarer og naturressurser truer. Her er det penger å tjene, mener sveitsisk bank.

21.10.06 14:15

Konflikter og terrortrusselen fører til at man kan tjene penger på sikkerhet. Det hevder Credit Suisse, som har kommet med en rapport rettet mot globale investorer.

NA24 - din næringslivsavis

Løsningen mye verdt
Den sveitsiske banken undersøker eksisterende konflikter og deres potensial i det 21. århundre. Banken fokuserer på helse, verdier og naturressurser, så vel som økonomiske konsekvenser.

Banken hevder at selskap som tilbyr løsninger designet for å redusere truslene av slike konflikter eller øker generell sikkerhet, representerer en attraktiv investeringsmulighet.

Mangel på energi og vann
Bakgrunnen er at mens 1990-tallet er kjennetegnet av teknologisk utvikling og økonomisk progresjon, endres fokuset i globaliseringsalderen mot forurensning, mangel på energi, uttømming av naturressurser, trusler mot helsen og terrorfaren.

Menneskets søken etter trygghet har ført til en økning i offentlig forbruk. Men også privatpersoner er interessert i økende grad å beskytte helsen og verdier. Når både privatpersoner og staten er opptatt av dette, har det blitt fart på utviklingen innen sikkerhet og beskyttelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.