NA24.no

Tjener 300.000 på å selge snop på T-banen

Foto: Skjermdump Youtube
Sist oppdatert:
Alex McFarland gjør en god årslønn på en noe utradisjonell jobb.

Det er fortsatt dårlige tider i USA. Gjelden er enorm og arbeidsledigheten er høy.

Derfor finnes det flere amerikanere som prøver å finne alternative måter å tjene penger på.

De kan kanskje finne inspirasjon i Alex McFarland. New York-borgeren lever av å selge godteri på T-banen, og får faktisk inn en god årslønn på beskjeftigelsen.

Tjener gode penger
Ifølge Business Insider, drar McFarland, som bare blir kalt Tracks, inn 150 dollar, eller omtrent 900 kroner, hver dag. Årslønnen til Tracks ligger mellom 240.000 og 330.000 kroner, avhengig om han jobber i helgene eller ikke.

Med den årslønnen matcher han lønnen til en assisterende butikksjef på Walmart eller Target.

Alex McFarland har solgt godteri på T-banen i nærmere 15 år - helt siden en venn introduserte ham for muligheten.

- Jeg gjør ikke dette fordi jeg må gjøre det, men fordi jeg valgte å gjøre det. Det finnes ikke noe bedre enn dine egne penger, sier McFarland, som forteller at M&M-posene med peanøtter er det han selger mest av.

I uformell sektor
Alex McFarland er del av det som blir kalt den uformelle økonomien - en sektor der mennesker ikke skaffer seg lisens eller blir registrert, og ofte ikke betaler skatt fordi de får betalt i kontanter.

Omtrent 1,8 milliarder mennesker i verden tjener sine penger på samme måte som McFarland - ved å selge lovlige produkter på en halvlovlig måte.

Ifølge Business Insider, skal den økonomiske aktiviteten til denne gruppen være verdt omtrent 10 billioner dollar.

Se Alex sin historie i videoen under.

Seig ledighet
Fredag kom de amerikanske myndighetene med de siste offisielle tallene over landets arbeidsledighet. Disse viser tilstanden i arbeidsmarkedet måneden før, og følges med argusøyne i alle verdens finansmarkeder.

Fasiten viser at det ble skapt 200.000 jobber i desember. USA trenger minst 125.000 bare for å holde tritt med befolkningsveksten, men for at ledighetsraten faktisk skal falle må det skapes mer enn dobbelt så mange som dette.

Ledigheten falt imidlertid fra 8,6 prosent til 8,5 prosent som er det laveste nivået siden februar 2009.

Siden finanskrisen traff realøkonomien med full styrke i 2008 har ledigheten steget til skyhøye nivåer, noe som har gjort utviklingen i jobbmarkedet til en av de viktiste sakene i forkant av årets presidentvalg.

Les mer: Knallnyhet for Barack Obama

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere