NA24.no

Tjener fett på bikinidamer

Sist oppdatert:
Hennes & Mauritz håver inn på sommerglade kleskjøpere.

Svenske Hennes & Mauritz slår markedets forventninger, drevet av svært gode salg for sommerkolleksjonen.

NA24 - din næringslivsavis

Kleskonsernet, som er den nest største i Europa, fikk et nettoresultat på 3,94 milliarder svenske kroner (3,38 milliarder norske) i årets andre kvartal. Dermed slår de analytikernes konsensusestimat på 3,8 milliarder svenske kroner med god margin. Resultatet er 13,5 prosent bedre enn i samme periode i fjor.

Populær sommermote
H&M satser hardt i reklamemarkedet med bikinikledde modeller som bidrar til resultatet.

Omsetningen økte med 7,8 prosent til 21,6 milliarder svenske kroner (18,5 milliarder norske). Mai måned var spesielt god med en økning på 25 prosent i forhold til 2007, ettersom årets sommermote inntok butikkene. Dette kompenserte for noe labre mars- og aprilmåneder.

H&M prøver å øke salget gjennom dyrere butikker i Storbritannia og Tyskland, og har planer om å åpne sine første butikker i Japan og Saudi-Arabia i løpet av året.

Børsvinner
Investorer tar imot rapporten med et stort smil om munnen, og sender aksjen opp hele 6,4 prosent til en topp-plassering på Stockholmsbørsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere