NA24.no

Tjener fett på finanskrisen

Odd Reitan gründer av REMA 1000
Odd Reitan gründer av REMA 1000 Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)
Rema 1000 og Reitan Gruppen leverer svært sterke tall.

I en pressemelding lørdag morgen presenterer Reitan Gruppen, som står bak blant annet Rema 1000, Narvesen og Uno-X, sine resultater.

NA24 – din næringslivsavis

Gruppen har gjort et fantastisk kvartal, på tross av finanskrisen. I Rema 1000 sitt tilfelle kan det nærliggende å anta at krisen faktisk har hjulpet selskapet, da trangere økonomi gjerne får folk til å velge lavprisalternativer.

REMA tar markedsandeler
Rema øker omsetningen med imponerende 37,71 prosent til 19,52 milliarder kroner. Omsetningsøkningen skyldes delvis overtakelsen av den tyske billigkjeden LIDL sine butikker i Norge.

Driftsresultatet økte også kraftig. Fasiten for andre kvartal lyder 531 millioner kroner, det er en oppgang på hele 102 millioner kroner eller 23,78 fra fjoråret.

Det påpekes i pressemeldingen at butikkene «spiser markedsandeler», og at veksten er «vesentlig høyere enn «LIDL-effekten»».

Store ambisjoner
– Rema 1000 har hatt en eventyrlig utvikling de siste årene, og vokser mer enn forventet både i Norge og i Danmark, kommenterer Ole Robert Reitan, administrerende direktør i Rema 1000.

Reitan forteller videre at de har planer om å åpne «et 50-talls nye butikker hvert år» i de kommende årene.

Vekst for Narvesen og 7-Eleven
Alle andre forretningsområder i gruppen forbedret også resultatet, inkludert Reitan Servicehandel, som blant annet driver Narvesen og 7-Eleven i Norge.

Datterselskapet økte omsetningen med 3,70 prosent til 4,99 milliarder kroner og driftsresultatet med 31,25 prosent til 84 millioner kroner. Alt i alt en veldig sterk prestasjon i et vanskelig marked.

Reitangruppen som helhet økte omsetningen med 9,07 prosent til 28,01 milliarder kroner. Driftsresultatet økte kraftig med hele 54,69 prosent til 1,04 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere