Gå til sidens hovedinnhold

Tjener mindre på Rema 1000

Men Reitan har aldri gjort det bedre.

Reitangruppen melder torsdag om at konsernet har lagt bak seg et kanonår.

I fjor hadde konsernet driftsinntekter på hele 77 milliarder kroner, en økning på fem milliarder.

Kontantstrømmen fra drift ble 4,2 milliarder og driftsresultatet endte på 3 milliarder.

- Jeg er stolt og glad over at Reitangruppens virksomheter med franchisetakere sysselsetter over 35000 mennesker i syv land. Vi har blitt en viktig brikke i skandinavisk arbeidsliv hvor vår bransje for mange er svaret på god integrering. Med god drift trygger vi arbeidsplasser. Vi favner mange ulike mennesker, også noen av de som faller utenfor. Vi ansetter ikke folk bare for hva de er, men hva de skal bli - sammen med oss, sier selverklært Colonialmajor Odd Reitan i meldingen.

Reitangruppen sine kjerneområder er Rema 1000, Reitan Convenience, Uno–X Gruppen og Reitan Eiendom.

Den desidert største delen av konsernet er fortsatt Rema 1000. Der steg omsetningen fra 47,5 milliarder til 53,5 milliarder, men samtidig faller marginene. Driftsresultatet kom inn omtrent som i fjor tross salgsøkningen.

- Vi lykkes blant annet fordi vi vet at om vi sprer fokus, så taper vi styrke. Vi minner oss derfor stadig på hva vi skal prioritere tiden til. Vi driver med handel og eiendom, der en stadig mer krevende kunde er vår øverste sjef. Vår positive utvikling er en kvittering på at vi har de riktige menneskene, sterk kostnadskontroll og logiske konsepter som kundene vil ha. Reitangruppens virksomheter kommer til å fortsette å vokse, såfremt vi har sterkt fokus og fortsetter å rulle «snøballen der det er snø», sier Reitan.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto