NA24.no

Tjener nesten 1 milliard - hver dag

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Norges største selskap håver inn penger.

Statoils driftsresultat for første kvartal 2011 var på 50,7 milliarder kroner, en økning på 28 prosent sammenlignet med 39,6 milliarder kroner i første kvartal 2010. Det var høye olje- og gasspriser som dro opp resultatet.

Kvartalsresultatet var hovedsakelig påvirket av en 33 prosent økning i gjennomsnittsprisen for væsker målt i norske kroner, en 20 prosents økning i gjennomsnittsprisen for gass og en 12 prosent nedgang i løftede volumer, sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

- I første kvartal 2011 leverte vi gode økonomiske resultater, og vi nådde viktige industrielle milepæler. Gjennom Skrugard-funnet og nye lisenstildelinger i Barentshavet tar vi nye skritt for å utvide de industrielle perspektivene i nord, skriver Statoils konsernsjef Helge Lund.

Bedre enn ventet
Resultatene til Statoil var bedre enn markedet hadde ventet. Nettoresultatet endte på 16,1 milliarder kroner av en omsetning på 151,6 milliarder kroner i kvartalet. Her var det ventet 14,9 milliarder kroner av en omsetning på 151,7 milliarder kroner.

Statoil skriver i meldingen har startet opp produksjonen og sluttført avtalene med de nye partnerne i feltutbyggingsprosjektene Leismer og Peregrino. Statoils operatørskap i disse feltene i henholdsvis Canada og Brasil har bidratt til betydelig verdiskapning for våre aksjonærer. Statoil har gjort viktige funn i Norge og Brasil og gått inn i nye attraktive områder, blant annet i pre-salt-blokker i Angola hvor Statoil er nominert for operatørskap. Det ble også gitt boretillatelser for to letebrønner i Mexicogolfen. I tillegg har Statoil sendt inn plan for utbygging og drift av to nye prosjekter i Norge, samt sanksjonert flere prosjekter i Canada og Algerie.

Statoils samlede egenproduksjon var 1,971 millioner foe per dag i første kvartal 2011, sammenlignet med 2,102 millioner foe per dag i første kvartal 2010. Produksjonen har utviklet seg i samsvar med forventningene.

Statoil forventer at egenproduksjonen i 2011 vil ligge omtrent på 2010-nivå, eller litt under. Egenproduksjonen for 2012 forventes å vokse med omkring 3 prosent (CAGR) basert på faktisk egenproduksjon i 2010.

Markedet jubler
Det var fornøyde investorer som leste over årsrapporten til Statoil onsdag morgen. Likevel var den negative utviklingen i oljeprisen som opptok investorene mest.

Oljeprisen har nå falt rundt 4 dollar fra toppen, og onsdag morgen ble nordsjøoljen omsatt til 122 dollar pr. fat.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere