Tjener på kronesvekkelse

Møbelprodusenten Ekornes tjener millioner på kronesvekkelsen og bedrer resultatet fra i fjor.

Ekornes la i dag fram tall for tredje kvartal som viste en bedring i resultatet målt mot samme periode i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet hadde en omsetning på 624,3 millioner kroner, en økning på 7,7 millioner sammenlignet med samme kvartal i fjor. Driftsresultatet ble på 106,3 millioner, tilsvarende en driftsmargin på 17,0 prosent, mot 102,8 millioner i fjor (16,7%).

Ordreinngangen faller
Resultatet før skatt ble 121,4 millioner, en bedring fra fjorårets 81,4 millioner. Grunnen til denne bedringen er at Ekornes tjener godt på valuta. I rapporten fremgår det at selskapet har en valutagevinst på 22 millioner på grunn av kronesvekkelsen i kvartalet.

Ordreinngangen faller imidlertid tilbake, og utgjorde i tredje kvartal 561 millioner kroner. Dette er 8,2 prosent svakere enn samme periode i fjor. Imidlertid viser tallene for måned til måned at nedgangen har blitt sterkere utover i kvartalet, og i oktober endte ordreinngangen 11,5 prosent ned.

Ordrereserven ved utgangen av kvartalet var på 242 millioner ved utgangen av kvartalet, mot 261 millioner samme tidspunkt i fjor.

Svakere neste kvartal
Ekornes forventer et tøffere marked fremover, og varsler om at selskapet blir rammet av finanskrisen i fjerde kvartal.

- Den internasjonale finanskrisen har forverret seg gjennom 3. kvartal 2008, og dette har også i betydelig grad påvirket de internasjonale møbelmarkeder. Det forventes at denne utviklingen vil fortsette også gjennom 4. kvartal, og vil påvirke Ekornes i denne perioden. Selskapet forventer lavere ordreinngang i 4. kvartal 2008 enn året før, skrives det i kvartalsrapporten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.