*Nettavisen* Økonomi.

Tjener på togkaoset

Foto: Knai, Vidar (SCANPIX)

Problemene til blant annet NSB løfter SAS.

05.03.10 11:47

Det hardt rammede flyselskapet viser til passasjervekst i februar.

Antall passasjerer som kjører SAS-fly økte med 0,3 prosent til 11,8 milloner i februar. Det viser nye tall fra SAS-konsernet.

- Det er positivt at vi tross våre kraftige kapasitetsreduksjoner kan vise til en liten passasjervekst. Det viser igjen at våre offensive markedsinitiativ har effekt. Vårt kvalitetsarbeide gir resultater, vilket ikke minst er tydelig i februar der store deler av den øvrige transportbransjen i Skandinavia har hatt store problemer men vi har til tross for dette hatt en god punktlighet og bare innstilt 1,7 prosent av våre flyvninger. Innstilte tog forklare en del av trafikkøkningen i Skandinavia i februar, skriver SAS-konsernet i meldingen.

Fullere fly
Trafikken målt i transporterte passasjerkilometer falt tilbake 3,1 prosent i februar, som følge av færre langtransportflyvninger. Kabinfaktoren, som viser hvor fulle flyene er, steg med 5 prosentpoeng og var på 66,9 prosent i februar. Dette er den åttende måneden med bedring i kabinfaktoren til SAS.

Les om Norwegians trafikktall i februar her:

Tommere Norwegian-fly
Fredag kom også Norwegian med oversikt over sine passasjertall.

Norwegian hadde en passasjervekst på 25 prosent i februar i år sammenlignet med samme periode i fjor.

Men kabinfaktoren for konsernet som helhet lå på 76 prosent i februar, noe som er 2 prosentpoeng lavere enn samme måned i fjor.

I tillegg estimerer selskapet seteinntektene per passasjerkilometer, eller yielden, til 0,51 for februar, noe som er 16 prosent lavere enn i februar 2009.

Les mer: Tjener mindre per passasjer

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.