NA24.no

Tjener rått på nyttårsforsetter

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Mange som starter nå har kanskje ikke vært så aktive tidligere.

Nå er et nytt år i gang og man kan allerede se at treningssentrene nok en gang fylles opp av håpefulle nordmenn.

For det er ikke akkurat få nordmenn som har satt seg et nyttårsforsett om å komme i form, gå ned i vekt eller lignende.

Dette tjener treningssenterne rått på.

- Det er tid for endring
Omsetnigen for treningssenterbransjen i 2012 var på 4,3 milliarder kroner. Omsetningen for 2013 vil ikke være tilgjengelig før i sommer, men Virke kan fortelle at januar representerer om lag 20 prosent av det totale antall nye medlemmer per år.

Les: Slik får du nyttårsforsettet til å vare

Med andre ord er det ganske mange fler som tegner medlemskap i januar enn resten av året.

- Januar er nyttårsforsettenes tid. En tid for endring på mange områder for mange. Da er trening høyt oppe, i forhold til det å bli mer aktive. Dette er selvsagt veldig bra, sier Anne Thidemann, direktør for Virke Trening, til Nettavisen.

- Ved nyttår er det mange som forplikter seg ovenfor seg selv og andre for å bli bedre i forhold til aktivitet. Mange har også fått gavekort på treningssentre til jul. Det gir en god kombinasjon for å holde avtaler og å ha en bedre plan med treningen. Noe som er ganske avgjørende for å lykkes, sier Thidemann.

Les: Vær nøye når du sjekker denne kontrakten

Ved siden av tegning av medlemskap tjener også treningssentrene på salg av andre tjenester, slik som timer med personlige trenere.

Oppstått prispress i Norge
I Norge finnes det 846 treningssentre per dags dato. Derfor er tilgjengeligheten i Norge ganske stor. Det finnes ett eller flere treningssentre i 237 av landets 428 kommuner.

- Mange som starter nå i januar har kanskje ikke vært så aktive tidligere. De ser at treningssentre kan være en god arena som er lett tilgjengelig og har kompetanse til å veilede og gi råd. Tilgjengelighet er svært viktig og det å få ett dytt er avgjørende for å begynne å trene, sier Thidemann.

I Norge har det de siste årene vært en helsebølge, noe som også gjenspeiles i antall treningssentre og omsetningen.

Thidemann forteller at antall treningssentre har økt mye raskere enn omsetningen. Det fordi det har kommet mange treningssentre i lavprissegmentet.

- De såkalte lavprissentrene har bidratt til prispress, som har ført til at prisene gått noe ned i fullsortimentsegmentet. Men store deler av det vi kaller lavpris i Norge er det man kaller «midtprice» i internasjonalt perspektiv, sier Thidemann.

Les: Hvor er det billigst å trene?

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere