*Nettavisen* Økonomi.

Tjener rått på nyttårsforsetter

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Mange som starter nå har kanskje ikke vært så aktive tidligere.

02.07.14 12:28

Nå er et nytt år i gang og man kan allerede se at treningssentrene nok en gang fylles opp av håpefulle nordmenn.

For det er ikke akkurat få nordmenn som har satt seg et nyttårsforsett om å komme i form, gå ned i vekt eller lignende.

Dette tjener treningssenterne rått på.

- Det er tid for endring
Omsetnigen for treningssenterbransjen i 2012 var på 4,3 milliarder kroner. Omsetningen for 2013 vil ikke være tilgjengelig før i sommer, men Virke kan fortelle at januar representerer om lag 20 prosent av det totale antall nye medlemmer per år.

Les: Slik får du nyttårsforsettet til å vare

Med andre ord er det ganske mange fler som tegner medlemskap i januar enn resten av året.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ariel Foto SJ (Virke)

- Januar er nyttårsforsettenes tid. En tid for endring på mange områder for mange. Da er trening høyt oppe, i forhold til det å bli mer aktive. Dette er selvsagt veldig bra, sier Anne Thidemann, direktør for Virke Trening, til Nettavisen.

- Ved nyttår er det mange som forplikter seg ovenfor seg selv og andre for å bli bedre i forhold til aktivitet. Mange har også fått gavekort på treningssentre til jul. Det gir en god kombinasjon for å holde avtaler og å ha en bedre plan med treningen. Noe som er ganske avgjørende for å lykkes, sier Thidemann.

Les: Vær nøye når du sjekker denne kontrakten

Ved siden av tegning av medlemskap tjener også treningssentrene på salg av andre tjenester, slik som timer med personlige trenere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kvarud Analyse

Oppstått prispress i Norge
I Norge finnes det 846 treningssentre per dags dato. Derfor er tilgjengeligheten i Norge ganske stor. Det finnes ett eller flere treningssentre i 237 av landets 428 kommuner.

- Mange som starter nå i januar har kanskje ikke vært så aktive tidligere. De ser at treningssentre kan være en god arena som er lett tilgjengelig og har kompetanse til å veilede og gi råd. Tilgjengelighet er svært viktig og det å få ett dytt er avgjørende for å begynne å trene, sier Thidemann.

I Norge har det de siste årene vært en helsebølge, noe som også gjenspeiles i antall treningssentre og omsetningen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kvarud Analyse

Thidemann forteller at antall treningssentre har økt mye raskere enn omsetningen. Det fordi det har kommet mange treningssentre i lavprissegmentet.

- De såkalte lavprissentrene har bidratt til prispress, som har ført til at prisene gått noe ned i fullsortimentsegmentet. Men store deler av det vi kaller lavpris i Norge er det man kaller «midtprice» i internasjonalt perspektiv, sier Thidemann.

Les: Hvor er det billigst å trene?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag