NA24.no

Foto: Fotograf:Falch, Knut (Scanpix)

Tjente 14 mill. på aksjekjøp

Helge Eide i DNO lånte penger av aksjonær og rådgiver i oljeselskapet.

Konsernsjef Helge Eide i DNO skal ha tjent 14 millioner kroner på et aksjekjøp i oljeselskapet. Aksjene ble delvis finansiert av et kortsiktig lån fra investoren Endre Røsjø. Det skriver Dagens Næringsliv.

Lånet fant sted i august 2004 og på den tiden var Røsjø både konsulent og rådgiver for DNO. Han var også en av aksjonærene i oljeselskapet. Totalt skal Eide ha lånt fem millioner kroner som han benyttet til å kjøpe 225.000 DNO-aksjer. Dette skal han ifølge avisen ha tjent 14 millioner kroner på. Lånet ble ifølge Eide betalt tilbake i desember 2004.

- Jeg skulle øke min aksjekreditt for å finansiere dette kjøpet, men hadde blant annet, på grunn av mye reisevirksomhet, ikke fått ordnet med alle formaliteter knyttet til endring/refinansiering av aksjekreditten med min bankforbindelse. Lånet det refereres til var av kortsiktig karakter og ble benyttet til nevnte aksjekjøp, skriver konsernsjefen i en e-post til Dagens Næringsliv.

Les mer: DN anmeldt til politiet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere