NA24.no

Foto: SCANPIX (Scanpix)

Tjente 350 mill. på en dag

Sist oppdatert:
Tank er i støtet etter at John Fredriksen har fått tilbake troen. Bare torsdag tjente han 350 millioner.

SØK: Kursene akkurat NA

- Jeg har ikke markedsført Frontline siden på slutten av 2004. Fordi jeg ikke trodde på historien selv, sier Trøim til Tradewinds på onsdag.

I dag ble det kjent at John Fredriksen selskapet Geveran Trading og hans våpendrager Tor Olav Trøim har inngått avtale om bytte aksjer som gir de en eksponering på henholdsvis 50.000 og 100.000 Frontline-aksjer.

NA24 - din næringslivsavis

Seks prosent opp
Da nyheten om transaksjonen nådde aksjemarkedet gikk Frontline-kursen opp med over seks prosent. Det gir Fredriksen, som eier 26,1 millioner aksjer pluss de 100.000 aksjene fra avtalen i dag, en papirgevinst på drøye 350 millioner kroner.

Trøim uttalte, ifølge shippingmagasinet Tradewinds, at de har troen på tankmarkedet. Spesielt VLCC- (very large crude carrier, tankskip på rundt 300.000 dødvekttonn) og suezmaxratene er på vei opp.

Sjekk Frontline-kursen

Ny runde oppgang
Trøim sa til Tradewinds at markedet ikke må glemme at fjerde kvartal i 2004 var ratene oppe i 200.000 dollar dagen.

I dag er VLCC-ratene på rundt 75-80.000 dollar dagen.

Bassøe-sjefen Ole-Rikard Hammer forteller at de har registrert at Trøim har uttalt stor tro på ratene, men mener 200.000 dollar dagen kun er et resultat av ekstraordinære omstendigheter.

- Vi er også positive til utviklingen i tankmarkedet, sier han til NA24.

- Tankmarkedet har utviklet seg vesentlig sterkere enn normalt i løpet av våren og forsommeren. Etter vår oppfatning er det fundamentale forhold som driver dette; verdens oljeforbruk synes å være i god vekst, høye oljepriser til tross, og vi ser mange nye reisekombinasjoner som gir lengre frakt-distanser, sier han til NA24.

Han forklarer at normalt sett er markedet sterkere i annet halvår enn i første på grunn av sesongmessige forhold.

- Det tror vi vil være tilfellet i år også. Balansen mellom tilbud og etterspørsel i tankmarkedet er etter vår mening svært stram og det tilsier periodevis høye rater, men også store svingninger, sier Hammer.

Markedsverdien på Frontline er i øyeblikket 17,578 milliarder kroner og aksjekursen er 235 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere