NA24.no

Tjente 460 millioner på eiendom


18,1 MILLIARDER: Ivar Erik Tollefsen har eiendomsverdier for 18,1 milliarder kroner gjennom sitt heleide selskap Fredensborg.
18,1 MILLIARDER: Ivar Erik Tollefsen har eiendomsverdier for 18,1 milliarder kroner gjennom sitt heleide selskap Fredensborg. (Estate Nyheter)
Redkordår for Ivar Erik Tollefsen.

(Estate Nyheter): Ivar Erik Tollefsens eiendomsselskap Fredensborg fikk et resultat etter skatt på rekordsterke 460 millioner kroner i fjor.

Av årsregnskapet til Fredensborg fremgår det at selskapet i fjor hadde en driftsinntekter på 829 millioner kroner, som var noe ned sammenlignet med 2013. Årsoverskuddet har likevel løftet seg fra 411 til 460 millioner kroner, noe som er rekord for selskapet.

Hele 1,2 milliarder har dryppet ned på bunnlinjen til Fredensborg de 3 siste regnskapsårene.

Les også: Ivar Tollefsen: Derfor er bolig en god investering

Les også: Dagens eiendomsskatt - bare toppen av isfjellet?

Les også: Nå blir det eiendomsskatt i Oslo

God etterspørsel
- Markedet for boligeiendom i både Norge, Sverige og Danmark viser god etterspørsel, og styret legger til grunn en liknende utvikling i de kommende år, skriver styret i årsberetningen.

Ivar Erik Tollefsen eier 100 prosent av aksjene i Fredensborg, som har sin hovedinntekt fra utleieboliger i de skandinaviske landene. Ved årsskiftet utgjorde den totale verdien av investeringseiendommene, vurdert til virkelig verdi, 18,1 milliarder kroner. Det inkluderer også næringsarealer.

Les også: Stø kurs for Tollefsen, Landvik & Co

Størst i Sverige
Det er gjennom selskapet Heimstaden AB at konsernet har størst verdier. De samlede eiendomsverdiene i Sverige er ved årsskiftet vurdert til 10 milliarder kroner, mens porteføljen i Danmark er vurdert til 618 millioner kroner.

I Norge er verdifastsettelsen satt til 7,4 milliarder kroner, hvorav 99 prosent av eiendomsverdiene er knyttet til Oslo og Akershus.

Verdien i Norge inkluderer en urealisert verdiøkning for 2014 på 440 millioner kroner. Uttrykt i prosent er den urealiserte verdiøkningen ca. 6,2 prosent av den totale eiendomsverdien før verdiendringen.

Les også: Tollefsen kjøper flere utleieboliger i Sverige

Les også: Bolig knuser næringseiendom

God likviditet
Styret betegner konsernets likviditetssituasjon som god. Likviditetsrisikoen er beskjeden som følge av god etterspørsel etter bolig til leie med stabile og økende inntekter.

I tillegg fremhever styret at konsernet har forutsigbare driftskostnader, samt forutsigbare finanskostnader med fastrenteavtaler med lang løpetid for en stor del av volumet.

Les flere saker fra Estate Nyheter.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere