NA24.no

En kvinne solgte spåtjenester for en halvmillion kroner - uten å betale skatt. Nå er hun dømt i Nedre Romerike tingrett til ubetinget fengsel i 45 dager. Dette bildet er ment som en illustrasjon.
En kvinne solgte spåtjenester for en halvmillion kroner - uten å betale skatt. Nå er hun dømt i Nedre Romerike tingrett til ubetinget fengsel i 45 dager. Dette bildet er ment som en illustrasjon.

Tjente 544.000 på spåtjenester - droppet å betale skatt

Kvinnen solgte spåtjenester for over en halv million kroner, men hadde nok ikke spådd at hun skulle bli tatt for skatteunndragelse.

Nå er kvinnen dømt i Nedre Romerike tingrett til ubetinget fengsel i 45 dager, for å ha unnlatt å oppgi inntekter i selvangivelsen på til sammen 544.328 kroner i perioden 2004 til 2011, skriver Romerikes Blad.

På denne måten har hun ifølge dommen unndratt minst 166.755 skattekroner.

Alle kortene på bordet

Kvinnen tjente ifølge dommen pengene på å selge spåtjenester gjennom et nettfirma.

Da hun møtte i retten nylig la hun alle kortene på bordet.

«Siktede har avgitt en uforbeholden tilståelse i retten», heter det i dommen.

«Sterke allmennpreventive hensyn gjør seg gjeldende i saker som dette. Systemet er basert på tillit til at den enkelte skattyter gir riktige opplysninger i selvangivelsen», heter det videre.

Ba om 60 dager

Påtalemyndigheten ba om at straffen skulle settes til 60 dagers ubetinget fengsel. Uten tilståelsen ville forslaget ha vært omkring 90 dager.

Retten mente imidlertid at utgangspunktet for påtalemyndighetens påstand var for høyt.

«Ut over at det straffbare forholdet har funnet sted over en lang periode, kan det ikke ses å være skjerpende omstendigheter av betydning i saken. I formildende retning vises det til siktedes tilståelse. Retten har etter en samlet vurdering kommet til at straffen skal settes til 45 dager ubetinget fengsel», heter det i dommen.

Kvinnen har vedtatt dommen.

Les flere saker i Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere