NA24.no

Tjente 57 millioner på nettbanken

Magnar Øyhovden,Leder for Skandiabanken Norge
Magnar Øyhovden,Leder for Skandiabanken Norge Foto: Skandiabanken
Sist oppdatert:
Kanondager for Magnar Øyhovden.

Den rene nettbanken Skandiabanken hadde et overskudd på på 57 millioner kroner før skatt i første kvartal i år. Mer effektiv drift av banken bidrar også til det gode kvartalsresultatet, melder banken.

I samme kvartal i fjor var overskuddet på 39 millioner kroner før skatt. Det gir en økning på 46 prosent.

- Flere vil låne penger hos oss, og det bidrar til et godt førstekvartal. Økningen så vi allerede før de andre bankene varslet renteheving, sier Magnar Øyhovden, leder for Skandiabanken i Norge, i meldingen.

Bankens økte satsning på utlån har gitt en vekst på 4,4 milliarder kroner. Antall utbetalte boliglån økte med 20 prosent, sammenlignet med første kvartal i 2012. Volumet på billån økte med 27 prosent i samme periode.

I tillegg til utlånsveksten har banken effektivisert driften og redusert kostnadene. Skandiabanken har fortsatt positiv kundevekst, og kan vise til solid drift med svært lave tap. Lave tap skyldes solide kundeforhold der få misligholder lånene sine.

I april kåret Norsk Kundebarometer Skandiabanken til banken med de mest tilfredse kundene for 12. år på rad.

- Det er gledelig at kundene er like glad i oss som vi er i dem. Vi har som mål å bli en enda større bank og da er vi takknemlig for hver ny kunde som vil låne penger i Skandiabanken. I årene som kommer skal vi låne ut enda mer penger til bolig og bil. I tillegg skal vi fornye nettbanken for å forbedre brukeropplevelsen uavhengig av om man bruker pc, nettbrett eller telefon, sier Magnar Øyhovden.

Skandiabanken vil fra juni tilby elektronisk signering av lånesøknaden. Dette skal ifølge dem edusere både behandlingstiden og papirmengden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere