NA24.no

Tjente fett på krafttrading

Krafttrader tjente 192 millioner kroner mens broren var Statkraft-topp.

Som sjef for produksjonsoptimasjon i Statkraft var Ketil Fodstad i en spesiell posisjon. Han var trolig den i landet med best tilgang på sensitiv informasjon om kraftmarkedet. Samtidig tjente broren rått på krafttrading, melder Finansavisen.

NA24 - din næringslivsavis

Fodstad hadde blant annet full oversikt over vannstanden i alle selskapenes vannmagasiner. Han var også med på å utforme produksjonsplaner for vannkraftverkene i Norden.

Omtrent samtidig som Ketil Fodstad begynte i Statkraft startet broren, Oddvar, sitt eget firma for krafthandel hvor han blant annet delte kontor med kollega og krafttrader Einar Aas.

Ifølge avisen skal flere Statkraft-ansatte vært misfornøyd med at Ketil Fodstads bror har handlet kraftderivater for store summer. Og tidligere i år skiftet Ketil Fodstad jobb internt i selskapet.

- Ketil Fodstad har opplyst oss om brorens virksomhet fra første dag. Vi har diskutert forholdet internt og funnet ut at vi har full tillit til den ansatte, sier informasjonssjef Knut Fjerdingstad i Statkraft til avisen.

Oddvar Fodstad sier imidlertid til avisen at han ikke diskuterer kraftmarkedet med sin bror, og ser ikke på brorens jobb som noe problem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere