NA24.no

Tjente fett på strøm

(Scanpix)
Oslo Kommune tjener gode penger på sin egen kraftprodusent.

Les NA24 på mobil

E-CO Energi gir penger i kassen for Oslo kommune. De eier kraftprodusenten, og hadde i de ni første månedene driftsinntekter på 1825 millioner kroner mot 1571 millioner kroner samme periode i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Økte kraftpriser er årsak til økningen i inntektene. Som følge av prissikring er imidlertid økning i faktisk salgspris mindre enn økningen i spotprisen.

Driftsresultatet ble 1240 millioner kroner som innebærer en økning på 265 millioner kroner eller 27 prosent i forhold til i fjor. I hovedsak skyldes økningen de høyere energiinntektene.

Resultatet før skatt økte med 320 millioner kroner i forhold til fjoråret og endte på 985 millioner kroner per tredje kvartal.

Den høye spotprisen fører imidlertid til en kraftig vekst i grunnrenteskatten. Resultat etter skatter ble 402 millioner kroner for årets ni første måneder. I tilsvarende tidsrom i 2005 var resultat etter skatter 331 millioner kroner. Dette innebærer en økning på 71 millioner kroner eller 21 prosent.

- Resultatet er godt til tross for at grunnrenteskatten, skatten på kraftproduksjon, spiser opp en del av fortjenesten, sier Direktør for informasjon og samfunnskontakt i E-CO Energi Per-Arne Torbjørnsdal til NA24.

Gjennomsnittlig spotpris (systempris) ble på 39,9 øre per kWh i tredjekvartal. Til sammenligning var gjennomsnittlig systempris 23,5 øre i tilsvarende periode i fjor. Konsernet oppnådde en salgspris på omtrent 29,5 øre per kWh mot omtrent 24 øre per tredje kvartal 2005.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere