Tjente fett på strømmen din

Foto: Alf Ove Hansen (SCANPIX)

Din høye strømregning ga penger i kassen for Statkraft i fjor.

15.02.07 09:43

Statkraft melder om et godt år i fjor, med en omsetningsøkning på åtte prosent, til 15,2 milliarder kroner. Det ga gode tall på bunnlinjen.

NA24 - din næringslivsavis

Resultat før skatt økte fra 8,4 til 9,8 milliarder kroner, mens resultat etter skatt endte på 6,2 milliarder, en økning på 12 prosent fra 2005.

Dårligere fjerdekvartal
Fjerde kvartal isolert viser et resultat før skatt på 2,4 millioner kroner, som er en nedgang på 659 millioner året før. 381 millioner forklares av positive engangseffekter i 2005, og korrigert for dette var nedgangen i resultatet før skatt 278 millioner kroner.

Resultatforbedringen som følge av høye kraftpriser og god drift, ifølge en melding fra kraftgiganten.

- God energidisponering og drift samt høye kraftpriser la grunnlaget for den markante resultatforbedringen fra 2005, sier konsernsjef Bård Mikkelsen i Statkraft i en pressemelding.

Statkraft er klimasvaret
Han forteller at i en tid der klimaendringene bekymrer, er Statkrafts kraftproduksjon ikke er problemet, men heller en del av løsningen.

- Vi har en vannkraftsituasjon hele verden misunner oss. Statkrafts visjon er å bli ledende i Europa innen miljøvennlig energi, og vi tar mål av oss til å bli en av de mest sentrale aktørene på dette området i det nordiske og europeiske energimarkedet, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag